sammanfattning 2020

Jag vet att alla har haft det sämst i år på olika sätt och gudarna ska veta att folk har haft det så jävla sämst. Om det finns något gott att ta med sej från i år, och gudarna ska veta att det är svårt, är det för min del detta:
 
Kärleken är så stor. Den är nästan för stor för mej att förstå mej på, jag gråter när jag cyklar hem om nätterna, jag rår inte på den, den är större än allt och det är FÖR mäktigt typ? Det är en för stor känsla och jag lär mej aldrig att vara förberedd på den, jag måste verkligen trycka tillbaka mitt hjärta i min bröstkorg, ständigt överrumplad över den enorma känslan av kärleken. Jag lär mej inte ha en normal relation till den, den dyker upp och jag sätter handen för munnen. Vi har varit vänner så länge nu allihopa, den tanken gör mej vimmelkantig av storhet. 
 
orelaterad bild på mej från 2017 när jag var mycket snyggare i håret 
 
 
Jag har verkligen övat mej på att vara tacksam :D jag har svårt att koppla av om jag vet att saker är "fel." Jag grämer mej för att jag inte ordnat saker och ting ordentligt. Och i år när ingenting varit perfekt har jag varit tacksam över att jag tagit mej upp, gjort sakerna jag ska, sprungit mer än någonsin fast jag ser ut som en idiot när jag springer, rabblat mitt mantra i huvudet "här springer jag och sätter ena foten franför den andra tack för det." Jag har druckit ett glas vin och tyckt det var gott. Ätit räkor på någons balkong, tagit ett bad i tanto, druckit en öl på reimersholme och burit den underbara känslan med mej i dagar. 
 
 
Här en underbar dikt av Bodil M 
 

Jag har passat på att göra allt jobbigt nu när allt ändå varit under ytan. Jag har sagt upp mej (inte riktigt men) och sökt ett jobb jag verkligen ville ha på bibblan. Skrivit klart min c-uppsats fast ja av någon anledning va övertygad om att jag skulle misslyckas. Pluggat dubbla kurser. Tagit kontakt med en psykolog och det har varit underbart och mycket viktigare än jag fattat. Jag har börjat skriva på någonting sammanhängande för första gången och det känns pirrigt. Skrivit för underbara Besatt och underbara Klimax trots att jag levt i total vargtimme från det att jag skickar in det tills det publiceras. Jag har cyklat runt hela den här jävla fittstan som jag älskar med hela min kropp, och svettats som en gris.
 
 
bild från en annan pissig tid i mitt liv när jag precis börjat jobba heltid på förskola och min pojkvän bodde utomlands och jag av någon märklig anledning trodde att livet faktiskt skulle kännas exakt så resten av min livstid. saknar inte!! men skulle göra om det igen för att få uppleva känslan av när det släppte igen, när världen öppnade upp sej på nytt. Hoppas jag ska titta tillbaka på denna tiden på samma sätt
 
 
Upprepat för min ihåliga jävla skalle "mycket lite spelar någon roll och därför spelar det som spelar roll desto större roll." Inget spelar roll om man inte får vara tillsammans. Till slut är det ändå så. Kärleken och konsten och rumlandet. Nej ja skoja (fast också inte). 
Det finns en typ av sorg som är att man blir isolerad, inte vill göra någonting av anledningen att man inte fattar hur något skulle kunna vara roligt. Fyfan den känslan är total ångest för inte ens känslan av hopp finns då. Usch jag ser tillbaka på dessa tider i mitt liv med totalt mörker. Apatisk av uppgivhenhet. Den sorgen jag hållt på med  i år har varit en helt annan typ av sorg, sorgen över att man inte kan vara med varandra som man vill, oron över de man aldrig vill oroa sej för, känslan av kris och såklart ett hopkok av alla känslor kring att inte få göra roliga saker ihop. Den sorgen är fylld av en hoppfullhet och en längtan. Som jag längtar tills jag får vara med alla igen, tills allt vi ska göra tillsammans, och hur mycket kul vi alla ska ha ihop. Jag får spunk av tanken på att ta en öl på NK eller ha en förfest eller att äta middag med min familj hursomhelst. Det är en härlig känsla att hoppas och längta, även om den ibland överskuggas av sorgen. 
 
ställer mej exakt denna fråga varje dag fortfarande! kul att se att vissa saker visst aldrig ändras 
 
 
Det mesta är lättare än man tror. Vad fan har stoppat mej från att göra alla dom här sakerna jag vill göra? Nu när restriktioner begränsar min frihet frågar jag mej själv: vad har begränsat min frihet tidigare? För inte fan är det tid, pengar eller lust. (Dåligt och lite oärligt skryt). Nu säger jag åt mej själv på skarpen: det mesta är mycket lättare än du tror och nu slutar du vara så fruktansvärt feg rädd och slö din dumma kossa. 
Känt en del drivkraft i samhället i år också, tycker ni inte? Säga vad man vill om instagram-aktivism men jag uppskattar att man vill något. Jag hoppas vi (jag) gör mera nytta 2021, att jag gör alla dom sakerna jag lovade att göra under försommaren, under demonstrationen, att jag skärper till mej och lär mej saker om och om igen. 
 
första bilden är från min och hilmas första dejt nånsin kanske 2013 
 
den här bilden e för hemsk men till mitt försvar mådde jag inget vidare
 
jag och Lisa i ett trapphus kanske 2014
 
det här är från Fannys student! Ville köpte öl med sitt fejk-legg på Mosebacke 
 
 
tider kommer och går I guess. inte en självklarhet trodde jag men det verkar som att de gör just det mot förmodan. kommer och går och man lallar förhoppningvis vidare. med hoppet in i 2020! jag älskar er 







julafton snöns tydliga budskap

 
På julafton när snön plötlsigt föll utanför fönstret kände jag på mitt ansikte. Det var varmt av tårar. Jag har gråtit så mycket i år att jag inte längre reagerar på gråten. Den har blivit ett sätt att slappna av, låta tårarna rinna som för att markera dagens avslut, det är skönt, trösterikt, här står jag och gråter igen, ja så blev det. Jag har alltid gråtit mycket och jag tycker det är skönt, som att träna eller ta en dusch, en release.
 
På julafton grät jag i alla fall av förundran inför det enorma julmirakel som utspelade sig framför mina ögon, ett snöfall. Ett fucking snöfall på julafton. Det måste betyda något sa jag till mig själv. Jag mindes en gång när jag mådde på ett helt annat sätt, jag var djupt olycklig men av anledningen att jag var paralyserad inför alltets meningslöhet, och jag satt i slussen och väntade på bussen på väg hem från en fest. Jag minnns inte vem festen var hos, en bekant på något sätt, och jag hade knytit en sjal som t-shirt runt överkroppen. Jag kan sakna den typen av självförtroende kring kroppen. Nu är kroppen där som ett nödvändigt ont, som måste finnas för att jag ska fungera, men jag tänker inte på den som en eventuell tillgång som jag gjorde på den tiden. Hursomhelst, jag satt där djupt olycklig över alltets meningslöshet men med gott självförtroende och rökte en cigg och så kollade jag upp mot Gondolen och då helt plötsligt, utan att jag hade märkt det, var det fullmåne och månen var av den karaktären den bara är i Disney-filmer. Den var enormt stor, gul och låg liksom över kanten på Gondolen. Och jag tog upp min telefon och skrev till Olga, kanske hade vi precis pratat om det, "nu är ledan över." Det var ett sådant tydligt tecken, månens placering över Gondolen, den sa till mej "Nu din olyckliga dåre är ledan över." Den kom gott tillbaka många gånger om, men just där och då blev livet lättare och roligare, det blev snart vår och vi slutade gymnasiet. 
Så nu på julafton hörde jag förstås klart och tydligt julsnöns budskap: snart är också detta över.
Snart, din olyckliga dåre, är också detta över. 
 
 
 
 
 
 
 

utdrag att ta till


Här kommer lite utdrag från saker jag läst/sett på sistone som jag tycker passar min så kallade känsla för 2021. Nästan allt e från Tone Schunnessons instagram well ingen har bett dej läsa denna bloggen? Ok jag har bett dej men låt det bara va för den här gången ok??

(null)
(besatt)

(null)
(Sylvia Plath) 

(null)

(Mary Oliver)
You dont have to be good
You dont have to walk om your knees 
For a hundred miles through the dessert, repenting 
😭😭😭😭😭😭😭😭 
Mitt motto för 2021 for sure 

(null)

Ett Mail från prästen i den församling min gospel-kör ingår i 


(null)

Tarot jag drog för våren 

Sen har jag screenshottat en del av en dikt från Tone S instagram hittar inte bilden nu tyvärr....kommer inte ihåg vem som skrev minns bara att det stod såhär: "att inte dö är underbart" 

Låt dessa ord leda mej igenom 2021 

You dont have to walk om your knees
Tider av krig, tider av fred, pandemier och kris har passerat
Lita på att dina böner har blivit hörda 
Att inte dö är underbart 


Nu blir det bara ljusare

Tänkte inleda inlägget med orden "det är en svår tid nu" hahahah som att ni inte visste det!!! Ni bah gud va skönt att någon äntligen tar bladet från munnen om den här hemska perioden.. och vad skönt att den personen är en random tjej med råttfärgat hår. 

Men i alla fall: 

In good and in worse så har jag till exempel haft med mej mina grundskolevänner hahaha jag flabbar när jag tänker på det. Vilka vidriga tider vi varit genom!!! Och visst har det blivit bättre varje gång? Frågade jag dom idag när vi bakade saffranskladdkaka över zoom. Och dom lät mej hållas precis som vanligt som dom gjort i alla år, och jag vek tvätt och kokade chokladkola och drack två glas vin och kände: vad glad jag känner mej. För en liten stund kände jag då: vad mysigt det är att baka och bädda rent och höra nån man känt i nästan hela sitt liv prata om sin nya kille. 

(null)

Idag har jag också tvättat åtta maskiner och sålt typ en fjärdedel av min garderob. I stunder av .. och så vidare. Nu ska jag sova i rena lakan och ha zoom-julkalender frukost med Nils som e på andra sidan Enskede och andra sidan karantänen. Nu blir det bara ljusare! 


Böcker att läsa 2021

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Här är böcker jag har hemma som jag vill läsa 2021. Jag är också sugen på att göra 2021 till stora Knausgård-året! Och så vill jag läsa Samlade Verk för att ta del av den sk. litteraturdebatten... men har en känsla av att jag kommer tycka den e okej typ. 
Ska bli kul att se vad bokklubben väljer att läsa också! Hoppas nån av mina vänner eller bekanta debuterar också det hade varit: grymt. 

Vad vill ni läsa? Tack för ni kommenterar jag fakking älskar mina vänner ni e så snälla 

Vad jag läst 2020

Har redan gjort en liten sånhär sammanfattning för första halvan av året men herregud!! Man får väl repetera 

Arv och miljö- Vigdis hjorth

Det här är hjärtat - Bodil Malmsten 

Klubben - Matilda Gustavsson

Lilla stjärna - John ajvide Lindqvist 

Den åttonde kontinenten - Daniel yousefi 

Jag for ner till bror - Karin smirnoff 

Normala människor - Sally Rooney 

Allt jag fått lära mig -Tara Westover

Mördarens bok - Maria Lang 

Glaskupan- Sylvia Plath 

Familjen - Johanna Bäckström Lernerby

Vegetarianen - Han Kang 

Sommarboken - Tove jansson

Min mors självbiografi - Jamaica kincaid 

Manhattan - zara Kjellner 

Året med tretton månader - Åsa Linderborg 

Överlevarna - Alex Schulman Doktor glas- Hjalmar Söderberg 

Rodham- Curtis Suttenfield

Dagarna dagarna dagarna - Tone Schunnesson

Nelly Rapp böckerna 

Katarina Lugns samlade dikter 

Och just nu läser jag Lärarinnans sång av Vigdis Hjorth

Dom jag tyckte sämst om:
John Ajvide för jag fattar inte honom. Och tyckte Familjen var ett riktigt virrvarr. 

Mina topp fem är:
Arv och Miljö
Klubben
Året med tretton månader 
Dagarna dagarna dagarna 
Glaskupan 

Fyfan i helvete var otrolig arv och miljö var. Och Tone Schunnesson är jag besatt av. Tycker hennes ton är så rolig och skör på samma gång, vill sätta mig ned och dricka en hel flaska vin vid vattnet när jag läser henne. 
Glaskupan var sinnessjuk läsning, verkligen det jag behövde läsa i år. Men det finns ett helt inlägg här dedikerat till den och en essä snart publicerad i Besatt. 
Klubben och Året med tretton månader var väldigt lättlästa och blev utomordentligt läsklubbs-material. Bokklubben! Fyfan vad underbart att den finns och att vi har setts under detta virriga år för att få en liten stund av extremt mys och nåt litet gott att äta. Hittade en anteckning från en underbar kväll på blecktornskällaren där vi under sensommaren diskuterade Åsa Lindeborg och jag skrev såhär: 
"jag pratade för mycket och råkade säga att jag älskade alla. Hade glömt cykelhjälmen hemma och cyklade full hem över skanstullsbron och pratade högt med mej själv vilket är beviset på att jag inte kommer må bra dagen efter. Mycket riktigt. Idag har jag haft vargtimme hela dagen. Nu ska jag tillbaka till blecktornskällaren hoppas att dom minns att jag beställde 20 starköl till oss igår o glömde dricksa"

Haha. Man är för dum. 

(null)
 
Ett utdrag ur Kincaids. Jag älskar henne med tycker mer om Annie John än denna dock. 

(null)

Kristina Lugn! Som gick bort samma dag som vi spelade minigolf i tanto.

(null)

Här bjuder jag på porrig bild på Nils som läser skrivliv av Sundström 
(null)

(null)

(null)

(null)
Jansson! 

(null)
 
Läste aldrig ut den här för den är skriven på dialekt och jag hade inte tålamod att komma in i det tyvärr 


Underbara läs-år! Snart kommer listan för vad jag vill läsa 2021. Vad ska ni läsa? 




I tider av kris ska man rensa

Som sagt: rensningen pågår! Hur går det för er? Här är en uppdatering från mig:

Rensa huvudet 
  • Underbara jag har äntligen vågat ringa det 30 sekunder långa samtalet som det tog för att boka psykologtid! Underbara. Nu bokar jag till mina grannars stora förtjusning tvättstugan för att sitta en stund varje kväll och skriva dagbok till min helt fakking underbara stackars psykolog. 
  • Inte för att vara Oprah Winfrey men there’s only one prayer you have to say everyday. Och därför skriver jag tacksamhetsdagbok om kvällarna för att "komma ner i varv" och för när jag känner såhär: fan va slapp och dum och ledsen jag är. Så gör jag tacksamhetsdagbok och så mumlar jag såhär: tack för att jag orkade springa och för att jag gick till jobbet och för att jag diskade och för att den där bullen var så himla god. Så bah men gud. Jag har ju gjort jättemycket! Och har ju haft det ganska trevligt. 
  • Promenerar i stunder av kris och så har det alltid varit! Första tjugo minutrarna är alltid lite sega men sen kommer man in i det där lunket och då känns det som att man springer nästan och man kan gå i hundra år. Eller på en dålig dag så känner man "jag finns och här går jag och sätter ena foten framför den andra." Och så gör man det en dag. 
Rensa kroppen
  • Med juice cleansning :D nej jag skoja. Men dricker extrema mängder vatten vilket antingen bidrar till att jag rensar ut slaggprodukter eller sakta men säkert dränker mig själv inifrån! Only time Will tell  
  • Har börjat med menskopp! Otroligt enkelt och bra faktiskt? Har också slutat med mina hormoner. Har i och för sig aldrig haft problem med dom men när jag tänker efter så passar det ganska bra in i rensnings-temat. 
Rensa hemma  
  • Eftersom man inte kan "fylla på" garderoben med saker man hittat i Emmaus 20-kronors låda så passar det förstås utmärkt att rensa garderoben. Jag är tyvärr extremt sentimental så har jättesvårt att göra mej av med saker men jag tar lite i taget. Ska prova att sälja på tradera och facebook marketplace som alla säger är toppen?? Om jag inte var 150 år gammal skulle jag lägga upp den där bilden på Carrie B när hon säger typ "my relationship is at stand still so i involve my look" . 
  • I helgen ska jag och Nils möblera om! Men ni tror säkert att man kan ha härlig känsla hemma om man stillastående energier?? Uj uj uj
  • Fyll på med grönt hemma!! Det gör att man sover gött och att man blir lugn och fridfull..... jag har till exempel köpt gröna ljus.. man får göra vad man kan. 
Rensa runtomkring 

  • Har bytt jobb! Haha! Vad sjukt det är vad snabbt saker ändras. Nu har jag en annan arbetsplats och andra kollegor och det luktar på ett nytt speciellt sätt i personalrummet. Är extremt glad över mitt biblioteks-vik!!!! Igår när jag satt och förde på böcker så tänkte jag "tänk att det här är mitt jobb" 
  • Rensar min dumma jävla hjärna genom att läsa dubbla kurser. Men det går sådär!! Men men!! Den dagen den sorgen!!! 
Hejdå alla älsklingar!!!!!!!!! Rensa på och ha det så bra!!!!!! Fatta vad underbart när saker och ting återgår och man är helt ~i fas~ och om man har tur lite snygg. 






Vad ni vill att jag ska blogga om

Hej!!!

Jag är så sugen på att börja blogga igen och jag frågade er på instagram om ni hade några önskningar och ni svarade?!!! Älskar er så mycket vänner och främlingar på instagram!!!!!!! 

Såhär svarade ni och jag tänkte att jag skulle skriva inlägg utifrån era svar och kanske till o med göra nya kategorier :D kommer inom kort ikväll ska jag försöka fixa med min nya design<3 


(null)


(null)

(null)



RSS 2.0