Jag har mitt lilla liv emellan händerna











Bilder från det första av höstlovet!
Har redan hunnit tjäna en redig hacka, dansat, ölat, ätit goda frukostar, sett skräckis hos Asta, skvallrat och sett tre faktiskt väldigt bra utställningar på fotografiska. 

Jag känner en känsla i min kropp som jag saknat men som jag känner igen. Jag känner framgången slita i bröstet, det är svårt att sitta still! Jag vet att det är dags nu. Att bli känd och avgudad typ. E ni med mig 

Helt ärligt så känner jag för första gången att jag är på helt rätt spår i livet. Jag tänker tillbaka på olika perioder i mitt liv då jag mått bra och insett att det enda jag saknade då var det jag har nu. Förstår ni vilken otrolig känsla! Jag har varit inne på det förut, att jag har mitt lilla liv emellan händerna och tillsammans med kärleken, dansen och kunskapen typ. Plus har slängt alla mina fula trosor och köpt ett par pumps. 

Jag e redo!

Puss



Att få finnas till

Jag har börjat med en sak nu senaste månaderna. Jag vägrar att flytta på mig eller vika in min axel när någon man går förbi på gatan. Jag tar ingen onödig plats, jag ser bara till att vi gör samma uppoffring i form av att flytta på oss för att den andre ska kunna komma förbi. En enkel sak kan tyckas, men ändå blir jag varje dag tillsagd, tillslagen, spottad efter. För att jag går. På gatan. Era jävla idioter kan jag känna

Men på natten är det sjävförtroendet glömt. Då är det inkapslat i den enorma rädslan som finns över att nåt ska hända. På dagarna är jag inte rädd över att någon inte vill att jag ska kunna finnas, då är rädslan förvandlad till ilska. Men på nätterna, då är jag bara rädd. Så jag flyttar mig noggrant, möter inga blickar, särar inte på benen på tunnelbanan. Ilskan över att någon tar mitt utrymme är förbytt i en rädsla över att ta plats. Jag lämnar klubben lite tidigare för jag är så jävla rädd att kanske stöta in i någons axel mitt i natten, jag är så jävla rädd att behöva finnas till på natten. 

Den är den värsta känslan tycker jag. Rädslan över att finnas till. Ibland kommer den till mig i form av ångest, ibland iform av paniken som uppstår när klackarna är så höga och bron så lång och ljudet av någon annans skor så nära. Jag provocerar inte då, jag finns inte då längre. 

Att inte vara rädd för att finnas är kanske det tydligaste sättet att mäta ett privilegium. Ibland är jag såååå otroligt priviligerad, att jag kan ta för mig av allt och alla, att jag kan visa min kropp på vissa sätt, att jag blir tagen på allvar, samtidigt i vissa situationer sitter jag helt tyst beredd på att bli bedömd för allt jag säger, och i vissa situationer kryper jag ihop på tunnelbanesätet för att inte bli tittad på. 


Skrev detta tre inatt hejdå





En bit av existensen förmedlad i mobilbilder

Här kommer ett inlägg med bilder från senaste tiden som jag tycker om


En smootie in making. Kommer fortfarande ihåg när jag hörde nån som uttalade det som "smuti" och det är sååå himla mycket bättre namn, låter ju mycket smuttigare och roligare!



När Jenny var så helvetes på örat och jag, Nike, Ellen och Malcolm fick oss ett skratt och jag hade det bästa på hela kvällen. När jag kom till Slussen ringde jag min vana trogen Nike och sjutton minuter senare sa vi god natt. Precis som väldigt ofta


Badade och jag tycker det är så olidligt vackert när brösten veckar sig sådär, kan sitta och stirra på den där helt mjuka formen! Därför bestämde jag med Elina idag att vi ska gå en kurs i Kroki! Om det nu stavas så


En vacker himmel genom fönstrena på jobbet. Det är så jävla vackert där, när jag går mellan trapporna för att hämta kaffe, eller öppnar ateljén på morgonen och solen lyser in såhär och jag tänder upp och bara unnar mig att få vara omringad av skönhet.


André är i Krakow atm men här var nån kväll i hans sååå fina kök där allt matchar?



Bakisfrulle! Då är det bra med ägg, vitt bröd, frukt och salt.


Jag och Sam hos Micke i fredags! Hade för kul


Och det sällsynta motivet "en bild på mig och Elina på fest"


Tyvärr blev den här bilden suddig men så fin butik! Tyvärr kostar en minikaktus 100 kronor!!! Vilket naturligtvis är en helt orimlig summa 








Promenerade på Söder med mamma och pappa. Vi köpte antikviteter och kaffe och jag pratade om "Boys" och Håkan och de lyssnade lydigt


Jonas kissar i bakgrunden


Jag tar riktigt ful fylleselfie


Träffar Elina och hennes Bonnie! Ibland känns det som att Elina bor själv, för det känns så mycket som just HENNES hem. Jag längtar tills hon skaffar egen lya så jag kan komma dit när jag vill och kura ihop mig i hennes kökssoffa och dricka ur hennes design-coctailglas. 



Dagens smootie, en ny favorit!! Så underbar

Puss o kram på er! Vi hörs snart igen med något matigare 


I shake my jelly at every chance

Dansen har förändrat mitt liv! Den har det! Ingen proffesionell dans eller så utan festdansen. Konsten att röra höfterna till Shakira, kunna ta sig upp och ner snabbt från golvet under Bootylicious och att kunna varenda ord till Crazy In Love, det är ren och skär magi! Att behärska det är som att ha all världens nycklar och kukar i en och samma hand. 
 
Därför ringde jag igårkväll upp Jonas för att få den bästa kombon av 1. killskvaller 2. snodd öl 3. dans
Vi var på Debaser medis till stängning, ryckte på axlarna och fnissade i samspråk åt gamla kärlekar, drack enorma mängder gratis alkohol efetrsom vuxna människor är så jävla dumma??? o typ ställer ifrån sig en halvfull lager både här och var och köper typ drinkar? 
 
Hursomhelst hade jag och Jonas så fruktansvärt kul och jag har det till och med fortfarande för är typ inte bakfull??? och jag jobbar inte!!! och är typ rätt söt när jag e lite bakis?! Livets ljuvligaste dag
 
plus
 
har biljetter till håkan 
 
sex dagar efter håkan tar jag studenten
 
jag mår
 
här kommer photobooth bilder tagna NU
 
 
 
 
 
sista två bilderna inser jag att ja faktiskt inte va så söt som jag trodde :/ lurad av Narcissismen igen!!

Om en tid förut och om en tid nu

Det här skrev jag för exakt ett år sen

"Jag önska jag kunde säga att jag känner mig som ett köttsår. Att jag påverkas av allt som händer, att universum ter sig som mitt egna, att alla intryck svider i mig. 

Men jag är snarare en hård och äcklig skorpa. Eller blåsa snarare. En jävla blåsa som skaver på hälen men trubbar av känseln. Som gör att jag har någon slags dimma mellan mig och känslorna, intrycken, universumet.

Och samtidigt spricker den ibland och det gör så jävla ont. Det gör så ont att jag inte orkar ta ett enda steg till och tårar rinner ikapp med paniken över att behöva vara finnas palla över ansiktet och ner under tröjan så det klibbar och kliar. 

Och det är svårt att plåstra om en blåsa. För det får det bara att kännas ännu mindre. Jag riktigt fokuserar på Stockholm som reflekteras och glittrar i vattnet, men jag ser inte riktigt. Jag andas skarpare, jag kysser hårdare, jag dricker mer kaffe och jag tar djupare bloss. Avtrubbad. Från det där. 

Och så ramlar plåstret av såklart, titt som tätt och himlen faller ner i huvudet, alldeles grått och tungt blir det och visst är det svårt att finnas till i en dimma."

Jag minns exakt hur jag kände mig. Jag minns exakt hur det kändes att falla ihop och ha ett hål inuti mig. Det var nånting jag aldrig känt förut, det var nånting jag aldrig sett andra runtomkring mig känna, och vi byttes av med att bära varann. Samtidigt åkte Nina iväg för första gången och jag trodde att det inte skulle gå. 

Jag minns den perioden och kanske fram till januari sen tar det stopp fram till typ juni. Månaderna mellan januari och juni finns inte registrerade i mitt känsloregister. Jag brukar alltid tänka att jag inte riktigt vet om jag är ledsen förens det är över, men nu vet jag inte alls hur jag mådde. Den perioden växlade mellan att bestå av att tvätta håret i handfatet för jag hann inte duscha det, att dricka enorma mängder bubbel, att kräkas på morgonen på grund av kombinationen rita kartor fram till tre och sova fram till sex för att fortsätta, kräkas av kombinationen shots och Benjamin som bartender, åka buss själv i natten mellan typ Lidingö och Haninge och vara rädd och kissnödig och jobba arslet av mig. Det var en fruktansvärd period! Samtidigt som det var en mäktig och så rolig period på alla sätt som inte var skolan! Det bar inte alltid, men det tog en igenom. Och jag kan inte sätta fingret på hur jag mådde, för jag tror att jag var för stressad eller hade för mycket att göra för att ens reflektera över det. 

Och igår fikade jag med Hilma

Och jag kände att såhär lätt! Såhär lätt var det längesen nåt var. Och såhär kul! Såhär kul var det längesen nåt kändes! Tacka vet jag myndigheten och tacka vet jag trean! Jag vill vara i kontakt med mig själv för det saknade jag förra året, men jag vill samtidigt bara satsa på att ha kul också, för ibland är det det som räddar en! Så jävla onödigt att plåga sig själv att ha tråkigt när en har möjlighet att ha kul, jag orkar inte ha tråkigt faktiskt och så är det bara. 

Det här var ju kanske Svea rikets tråkigaste inlägg men det var viktigt för mig att formulera det.

Puss o kram

Om att äta eller ätas (av samhället)

 
Härliga bilder på måltider som jag smaskat i mig på sistonde!
 
Jag har insett att mat är ett av mina främsta intressen! Det är konstigt för jag tänker att jag aldrig haft en komplicerad relation till mat, men ändå har jag nästan hela mitt liv alltid tänkt på att jag borde äta mindre av sånt eller hantera mat på ett annat sätt eller fått skuldkänslor för att ha ätit på ett visst sätt. Jag tycker det är märkligt och obehagligt hur något sådant kan sätta sig så i en, så djupt och äckligt att en tror att en är helt befriad från det fast en samtidigt väger sig regelbundet, försöker att skära ner på olika sorters mat, slutar äta olika saker-och allt bara för att jag var orolig att gå upp i vikt. Jag tycker det är så jävla tråkigt att det tagit upp så mycket av min tid att tänka på sånt och bry mig om det och jag SKÄMS samtidigt för att ha gjort det för jag vill så gärna tro att jag är befriad från det där, jag vill så gärna tro att jag kan ta avstånd och att jag inte upprätthåller det.
 
Men så är det, och jag kan inte rå fär det. Det är inte mitt fel. Och jag behöver inte tänka på det, och jag behöver inte dubbelbestraffas för att jag gör det. Men så blir det så i alla fall. Även när det blivit något jag älskar och trivs med, så är den där elvaåringen som slutade äta smör kvar i mig på nåt sätt, blandat med min feministiska agenda och mitt nuvarande medvetande. Jag vill verkligen hitta ett helt okomplicerat förhållande till mat, jag älskar ju det så mycket! Att hålla på med det, att prova sig fram, att smaka och njuta! Dra åt helvete det som berövat min frihet när det kommer till min syn på mig själv och dra åt helvete det som gör att jag inte kunnat hålla på med det jag älskar. Ganska ofta får jag skit för mina (fantastiska) matbilder, men de är lite som selfies för mig! Att lägga ut, njuta av, bestämma själv. Det känns stort och som att jag tar tillbaka lite. Att känna glädje över det!
 
Jag har, ska jag säga, aldrig haft något större problem med mat och jag kan inte för nåt i världen förstå hur det kan kännas, men jag tycker att det är SJUKT att jag hela mitt liv egentligen haft en baktanke med all mat jag ätit och ändå alltid resonerat som att jag inte har haft en problematisk relation till det. Om det istället hade handlat om typ spindlar hade jag inte påstått att jag haft spindelfobi men jag skulle heller aldrig påstå att jag inte alltid tänkte på dem när jag var i skogen eller på nån annan plats där de kan förekomma. Märklig likenelse men ni kanske fattar! 
 
Usch sånthär är klurigt, glad att jag har privilegiet att kunna tänka på mat som nåt gott och härligt överhuvudtaget, men ändå fel att lära sig att intala sig själv att "jag har då aldrig tänkt en negativ tanke om mat" samtidigt som en avstår eller skäms eller ens tänker på det överhuvudtaget.
 
Förresten, ni kanske vill ha et inlägg med typ mina fem bästa frukostar? Jag skulle vilja ha det av mig själv i alla fall.
 
Vi syns! 
 
Puss

Det här har jag haft för mig

Jag är lite full och här kommer ett litet inlägg med utdrag av min vardag senaste dagarna, i kronologisk ordning för så fin e jag!



Jag angående min rumpa! Tycker ofta bra om min kropp och framförallt min härliga rumestump MEN den sticker ut från min i övrigt okurviga kropp och är i vägen!!! Hört att storbröstade människor ibland har det problemet med sina bröst men själv ligger alltså denna bitterljuva förbannelse/välsignelse i min bakdel


Riksgod och även väldigt fin frukost am I right!! Skulle ni vilja ha ett frukostinlögg typ med mina bästa frukostar?? (Säg ja) (det är möjligt att jag gör ett oavsett om ni vill eller inte) 


Exakt en sånhär bild tog jag för nästan exakt två år sen. Två år!!!! Det känns som hela mitt liv och samtidigt har det tagit slut på en sekund. Den fuckar mig tiden, den gör verkligen det! Den inger mig med trygghet med förhoppningar och samtidigt lurar den iväg med mig, tar ifrån mig det jag har och är. Och så plötsligt är jag två år äldre, ett helt liv äldre, och precis likadan som senast. 


Smootiebowl jag gjorde imorse efter 20-minuters yogan. 


Jag och Kenny lagar tomatsås med mamma, skrattar och lägger håret, målar läpparna, äter ost och sen dricker vi öl och pratar om gamla vänner och nya vänner och sånt


Sen kommer en riksfull Elina och vi flabbar och garvar och jag skrattar högst men bara för att få hålla kvar. Bara för att få ha dem i mig så länge och så mycket som möjligt. Jag skrattar och på samma gång sparar jag sekunderna med dem. Jag vill inte vara girig! Men det är så svårt att inte spara på sig allt av dem, att hålla deras händer, dela deras skratt och kissa med dem på fyllan

Och nu är jag i sängen. Sov gott 

Morgontips

Hej igen!
 
Idag börjar jag efter elva så jag har precis provat en ny sak som får bli en del av den nya morgonrutin som jag skapat mig! O´C skrev på sin blogg att en måndagmorgon måste vara som en fredagskväll annars är inte livet värt att leva. Nu råkar jag börja olidligt tidigt på måndagar men detta går kanske lika bra att applicera på ens sovmorgnar? 
 
Sähär ser rutinen ut i alla fall (jag har visserligen bara genomfört den en gång) (ja, jag är medveten om att det inte är en rutin då) (dra åt helvete):
 
1. 20 minuter yoga m.h.a. ett youtubeklipp
2. En dusch och sedan en ordentlig insmörjning (viktigt! Om du är jättetorr på nått ställe, smörj inte för mycket utan bara lite grann så kroppen återfuktas utan att vänja sig vid fettet) (mitt bästa (och enda) skönhetstips)
3. En härlig frukost med mättande turkisk yoghurt, blåbär som jag plockat till skogs, kokt ägg, grapefrukt (finns alltid på extrapris) och te
4. Prova kläder framför spegeln med en podd i bakgrunden
5. Spring till skolan
 
Jag ska förändra sista punkten lite bara, annara är jag i hamn!
 
Som en ny och alldeles lugn människa sk ajag nu bege mig mot psykologin
 
Hejdå!
 
 

måndagstips

Det är bra med mig! Om ni undra. Jag är ganska rastlös som sagt, men den driver mig också, nu när jag har möjlighet att utveckla den, blir rastlösheten det som får mig att ta tag i saker och att göra nytt! Här är en lista på lite saker jag vill göra/tips på grejer som får tiden att gå lite snabbare/gör det lite roligare att haka sig fram tills kändisskapet knackar en på axeln:
 
1. 
        
Party with my bitches
Vilket jag ska göra också! En kanonbra grej är att leta fram ett trevligt facebookevent och peppa uta bara helvete. Typ kolla igenom listan efter vilka som kommer och skvallra, planera matchande outfits med dina bitches och sånt och sen vips så står lillördan för dörren! mvh nybliven 18åring
 
      
Treat yourself right
Det finns inget härligare än att sätta ner fötterna i ett fotbad, lägga en liten ansiktsmask och måla naglarna i flera lager. Om jag ska lägga pengar på nåt är det nästan detta, jag mår alltid så mycket bättre och det känns värt att lägga tid på det, de lena händerna, de välmående fötterna, ansiktet med glöd och lust! AAh, direkt efter detta ska jag nog lägga en hårinpackning och fila fossingarna. MItt tips till dig: planera in en tid i veckan då du går igenom din välmåenderutin då detta annars är något en lätt glömmer att prioritera! Ellen undrade vad detta var för ansiktsmask och detta är en från Lush och den har typ citron i sig och är verkligen ljuvlig
 
Ha sig en riktigt god morgon
Alltså det är ju så jag dör när jag ser den här frukosten och när jag inser att den legat och gulpat i min mage. Att ta sig tid på morgonen oavsett om det handlar om att göra go frull med äggröra och pannkisar eller om det handlar om att göra tid för dig att smörja in kroppen och prova kläder och fläta håret eller om du rentav får tid att ta dig en simtur innan skol/jobbstart sprollar! Morgonen är helt magisk verkligen, framförallt nu när frosten lägger sig på gräset och ljuset är helt bräckligt och du snurrar på dig halsduken och sätter på din allra renaste musik och så plötsligt är du helt len inombords. HUrsomhelt, stt gå upp tidigt på morgonen gör att du får en fin början på dan så även om dagen suger har du i alla fall haft nån timme som var värd, och du hinner också göra saker som du annars inte skulle hinna. Gu så mycket tid det finns helt plötsligt, nu när morgonen är min. Om du vil köpa kaffe på vägen så köp studentkaffe på pressbyrån (Sonia!) (cafeét vi var på ligger vid balettakademin på östermalm vet inte vad det heter im sorry)
 
Spara bara på det som gör dig lycklig
Detta tips gäller väl egentligen allt i hela världen, kompisar, vanor, intressen, men detta tips riktar sig främst mot kläder. Idag rensade jag ut en hel garderob med gamla kläder som visserligen är riktigt fina, men som inte får mig att må bra, bli glad, eller vara bekväm. Bort med allt gammalt som ligger och skräpar, både i kropp och sinne! Detta gör också att du kan prova ut nytt och fräscht och spendera dina slantar eftertänksamt. Detta är inte en uppmuntran till överkonsumtion , nänä,  utan kläderna kan du ju skänka till ex stadsmissionen och så gör de nytta också eller byta med polarna
 
Gör nåt vettigt!
Det finns en fantastisk grej som heter "flyktinghjälpen katarina" där katarina kyrka tar emot flyktingar och bidrar med mat och sovplats. Där kan du volontära i fyratimmars-pass eller skänka pengar/mat som blir över! Gå med i gruppen på facebook så får du mer info. (kaninerna kändes som ett bra val av bild) 
 
Tills vi ses igen
ta hand om er
ja älskar er
för mycket
 
 

RSS 2.0