På måndag är det 1 mars


Idag skrev vi till varandra. Man ska vara vid vatten när man är ledsen. Men jag bor så långt bort från vattnet, det är förstås därför jag inte trivs så bra. Vattnet är en timme bort om man ska promenera. Det är den enda man vet hjälper. Att gå och gå kring vattnet.
Idag skrev vi till varandra att det är något med vattnet, nåt övernaturligt alla gånger! Man blir så skör och stark på samma gång, så mottaglig och tacksam. Man blir så bra på att tänka av att vara vid vattnet. Det är förstås därför jag varit så dålig på att tänka!! Hur fan ska man kunna tänka när man är så så långt från vattnet. 

Jag tvättar håret som att jag unnar mej det. Jag kokar kaffe och längtar tills det puttrat klart, jag hinner inte vänta, måste ta ur kannan innan det är färdigkokat.  Jag snusar en hel dosa. Snart är det första mars. Men gud jag måste skriva det till er. Snart är det första mars. Det är en helig dag. Det är första dagen man kan sitta på Mellqvists uteservering och känna pulsen. En gång skrev jag "om inte vi finns bränner jag upp den här staden.  När gruset kommer ska vi fira" 
Plötsligt känns det som att jag skrev det för den här tiden. Det var inte jättebra skrivet jag fattar det väl för fan själv. Men jag menar. Nog måste det handla om den här tiden. Eller så är det bara jag som letar efter tecken . Hursomhelst, på måndag är det äntligen första mars. 

(null)



Whatever takes u through

(null)

Mars är internationella whatever takes you through månaden. Om någon undrar över härkomsten av begreppet "whatever takes you through the day" så kommer det såklart från Hannah och Amanda. Vi levde efter den devisen sista delen av gymnasiet. Behöver du ta en cigg. Ok. Låt gå. Behöver du äta en påse lösgodis istället för lunch. You do you. Orkar man inte göra mer än det absolut nödvändigaste fast man borde göra tusen saker. Snälla nån. Det är mars och det har varit  pandemi i ett helt år. Ge dej själv en liten jäkla paus din dåre. Kanske måste du köpa tulpaner för tusentals kronor eller en dyr hatt. Be my guest och snart ska du se att april står för dörren och vittnar om godare tider.

Här är lite saker jag kommer att göra:


(null)

Köpa tramsigt dyr frukost på BAK och äta i morognsolen? Var så fucking god min vän

(null)

Helt otroliga tulpaner som ökar min livskvalité med exakt ett tusen miljarder procent? Inga problem 

(null)

Köpa chark för alla mina pengar? Alltås exakt allt jag gjort dom senaste tre åren? Absolut 
(null)

Köpa tillfälliga sortimentet på systemet likt Axel gjort på bilden ovan? Tack ska du ha! Det låter bra!

Hoppas du hittar ditt whatever takes u through. Puss o kram 



Whatever takes you through


Hallå!!! Känner ni också våren i er dom senaste dagarna!!!! Jag gick över skanstullsbron igår med solen rakt i ansiktet och som alltid när jag går över broar känner jag mej dödlig på ett sätt som är både otäckt- men också lite härligt för då känner man sej ju verkligen vid liv. 

(null)

(null)

Men visst blir man lycklig av att promenera i solen. Det är det bästa i mitt liv just nu, att gå med snabba steg mot solen 

(null)

Och att köpa tulpaner för halva min lön.

Whatever takes you through denna tid! Jag har en tuff vecka framför mej, men har planerat en underbar present till mej själv nästa fredagkväll när jag äntligen ska få ta det lite lugnt. Jag ska köpa ost för tusentals kronor, prova ett nytt vin och lägga mej nyduschad i nybäddade lakan, titta på en film som jag sett förut samtidigt som jag scrollar tradera och ha en ledig fucking helg framför mej. Tills dess. Whatever takes me through. 

Stor kram 

Vad jag läst i januari

Jag brukar inte tänka på min kurslitteratur som böcker jag läser eftersom dom läses på ett sätt som är att skumma, leta efter delar som passar till seminarium, skriva upp sidhänvisningar. Men den här Roland Barthes "Det ljusa rummet" va så himla bra. 

(null)

Jag har lyssnat på Angie Thomas "The hate u give." Den handlar om Star vars kompis skjuts ihjäl av polisen och va verkligen en bra ungdomsbok. 

(null)

Till bokklubben läste vi i januari Hanna Johanssons "Antiken." Det är det bästa jag läst på länge och jag gav den 4/5 i betyg. Sommar i Europa, bada i saltvatten, dricka cola med mycket is. Lite "Kärlek i Europa" känsla. Jag tyckte den handlade mycket om kontroll, den kvinnliga, och jag är som bekant lite märkligt besatt av kontroll. Aa den va skitbra och jag är förkrossad över att jag inte har skrivit den. 

(null)


Lyssnade på Elin Wägners "Norrtullsligan". Rolig och underbar om Peg som flyttar in med Emy, Eva och Baby i en liten lägenhet i Stockholm. Inte sällan man velat kräkas på Odenplan, jag undrar vad det är med den platsen, men behaglig är den banne mej inte. 

(null)

I februari ska bokklubben ska vi läsa "Samtycket". Men den var väldigt lättläst så en natt när jag inte kunde sova läste jag den. Sparar mina tankar till februaris bokklubb dock!

(null)


Nu är det februari!! Inte illa pinkat! 28 dagar till vår! 

RSS 2.0