Suddigt

(null)

Vi har skapat en bokcirkel!! Nu har vi haft vårt första möte, hemma hos mej. Vi åt pasta, jag drack nio glas vin och så prata vi om Klubben. Den rekommenderar jag! Att ha en bokcirkel antar jag att jag rekommenderar men att ha dom här donnora i mitt hem ger jag absolut 10/10.

(null)

Morgan fyllde 23

(null)

Vi drack dagens och åt pasta (:-)) och kollade på På spåret hos oss 

(null)

Var på förhandsvisning på museets nya utställning, den e kul och jag drack vin

(null)

Lunch utomhus!! Vi hade presentkort! Så trevlig present <3 att få ett presentkort på café! 

(null)

Ost och chark i sängen framför ett rafflande avsnitt av Farmen 

(null)

Från Bonniers Konstalls utställning om Landskapsmåleri, det här var det bästa tyckte jag 


(null)

(null)

(null)

Underbar middag hemma hos Nike när vi råkade dricka en box vin

(null)

(null)

(null)

Några fabbosar från Liljevalchs Vårsalong

gud vad det är trevligt att ha det TREVLIGT 





Skarv är också en fågel som påminner om döden

som en liten skarv längst in i magen

som berättar för en

"den här dagen kommer inte heller bli bra"

som att jag inte redan visste det

det kan vara vadsomhelst,

ett sms som inte svarats på som egentligen inte har någon vidare betydelse förutom att bevis på att status q inte är rubbat, ett jobb som ska jobbas på, i randig tröja och lång rock ska jag stå där och låtsas som att jag inte är förnedrad utan tacksam, så tacksam att jag inte behöver ha en ordentlig lön eller tjänstepension eller OB,  eller att det kommer bli mörkt om tre timmar och att jag fortfarande inte gjort det jag ska 


Miriam sa en gång typ 

"idag har jag inte gjort det jag ska men jag har gjort andra viktigare saker som inte ska få hamna i skymundan av det jag inte har gjort"


Så ska jag tänka idag.


Men ändå, 

skarven i magen. 

Häromdagen kom jag på mig själv med att inte ha haft en skarv i magen på hela dagen. 

Stod i hissen med matkassar och stirrade på mig själv och bara: 

idag har jag inte haft ångest 

sen fick jag lite ångest på kvällen i alla fall, men om jag klarar mig från att ha ångest fram till klockan tio, då är jag lycklig

Är det det man ska sträva efter ha som mål? Att inte ha en skarv i magen på daglig basis?

Kan det vara så att vissa vuxna människor typ en förälder, lever såna liv, att de står i hissen med sina matkassar och inte har en skarv i magen?

Det är kanske då man är uttråkad eller livrädd för döden istället


Ett skriv

Kanske är vår samtid inte dålig på att hantera kärleksrelationer, såsom Eva Illouz och Liv Strömqvist menar? Kanske är det inte enbart senkapitalismen som gjort att vi förbrukar relationer som varor som gör att ingen blir kär, att ingen nöjer sig, att ingen duger. Kanske har vi bara blivit sämre på att förlåta varandra? Har jag blivit religiös? Kanske. Men budskapet om evig förlåtelse är det enda som ger mig tröst. Den överenskommelsen som finns bland de som älskar en mest,

vem du än blir så älskar jag dig,

vad du än gör så förlåter jag dig.


Man behöver inte stå ut med vemsomhelst. Man behöver inte förlåta vemsomhelst. Man ska stå upp för sig själv. Men varför bär jag runt på känslan av att allt kan vara oförlåtligt. Varför är vår tröskel till att vår integritet skulle kränkas så låg. 


Är det för att jag vill frånsäga mig allt ansvar som en larvig liten fegis? Möjligt.

Vill jag, en enda gång, kunna lita på att jag har rätt och om det visar sig inte vara så, kunna komma över det? Jag tror det. 


Nästa gång någon jag verkligen bryr mig om fyller år, eller tar examen eller gifter sig (ingen jag känner har gift sig men jag är såklart besatt av ritualer omg jag är religiös???) ska jag inte säga

"jag älskar dig"

utan

"jag förlåter det mesta du kanske kommer göra mot mig"

Nästa gång jag ska berätta för Nils hur han får mig att vilja avsäga mig min stora talang av att inte bry mig om mina killar, ska jag inte säga: jag älskar dig mer än jag älskat nån annan kille

utan jag ska säga: jag förlåter dig om du ligger med nån annan


Och nu ska jag förlåta mej själv för att jag har publicerat den här hemska lilla texten



inte från idag idag mår jag kanon hur mår ni!!!!!!!!

Bodil Malmsten skriver 

"gör en lag mot ånger någon-

fort

för det som har skett har skett

det som har hänt har faktiskt hänt"


men det som ännu inte har hänt

det är den tyngden som är omöjlig att bära.

Det är innan allt har hänt, när det fortfarande är orört och lugnt och upp till mig att förstöra som det är omöjligt.


På bussen på väg hem tittar jag ut på alla människor där utanför. Tänk att vara ett av de barnen på väg hem från skolan. När vi åkte fast för att ha ringt vodkabilen i sjuan minns jag att Elvis sa om några barn som lekte på vår skolgård: "De barnen har aldrig ringt en vodkabil" och vi avundades dem, som aldrig hade ringt en vodkabil, som inte behövde stå till svars.

 Tänk att vara ett av de barnen som skulle hem efter skolan nu, som ännu inte bekantats med tyngden av allt som ska hända dem, den som är omöjlig att bära.

 


survival of the fittest på Kungliga Bliblioteket

Gun Britt Sundström skriver om att sitta och skriva på Kungliga Biblioteket och inte kunna skriva för man är för upptagen av att tänka på hur glad man är över att få sitta på Kungliga Biblioteket och skriva. Burke säger att storleken är viktig när det kommer till att definiera skönhet, och Kungliga Biblioteket är verkligen vackert tack vare sin enorma storlek. Dess höga och välvda tak, alla stora fönster, de långa trapporna. Men det är också vackert för att det är ouppnåeligt, för att man känner: Jag har ingen rätt att vara här. Jag låtsas bara tills någon kommer, knackar mig på axeln och ber mig att omedelbart lämna området. Att känna sig tillfreds på Kungliga Biblioteket är ett moment 22. För att kunna känna sig tillfreds måste man ha varit där men man vågar inte gå dit för man känner sig inte tillfreds. 

Idag vågade jag mig hit i alla fall. Plockade ner min dator, min telefon, mina laddare, mitt snus och mina hörlurar i en plastpåse, gick igenom nån jävla apparat som skannade mig,  satte mig på en plats som verkade vara okej att sitta på. Och nu när jag väl masat mig hit för att skriva är jag för upptagen av känslan av hur stort det känns att sitta och skriva på Kungliga Biblioteket att jag inte kan skriva. 
 

Jag förstår inte heller helt grejen med att man inte får ta med sig nån dryck in, man kan ju hämta vatten på toan? Om jag så gärna hade velat förstöra någon värdefull skrift hade jag väl kunnat ta med den in på toa och dränka den? Jag hade kunna haft en plunta i behån? Det är som att hela systemet finns till bara för att gallra mänskligheten från kunskap. Man vill bara ha in dem som bär på ett självförtroende som gör att de inte tvekar när de går in, de känner sig förtjänta av en plats, de känner: låt den där maskinen skanna mig. Jag kan köpa den där maskinen om så krävs. Jag tillhör den här platsen.

Jag känner. Hoppas inte den här platsen öppnar sitt golv och slukar mig för att jag har fått för mig att inkräkta på den.

Det är fullständig darwinism som råder på Kungliga Biblioteket. De med svaga psyken ska gallras bort, de har ingenting där att göra. Vi som oroar oss för att gå fel i alla snirkliga korridorer och bli utskällda av nån gubbe, vi har inte gjort oss förtjänta av den kunskapen som finns där. 

Och förresten tycker jag inte om Kungliga Bibliotekets toaletter för de har såna små små vita plastmuggar som man kissar i på Ungdomsmottagningen. Som att man inte var tillräckligt förnedrad bara genom att låtsas att passa in så måste man också dricka vatten ur en klamydiatest-mugg. 
 

RSS 2.0