please, please, please, let me, let me, let me, let me get what I want

Januari har varit så skevt. Som ni ser på min blogg. Har skrivit inlägg utan substans, utan eftertanke. Jag har varit så trött att jag knappt orkat göra någonting. Ändå har jag varit med om ganska mycket, jag har haft ganska roligt och nu känner jag att det bara kommer bli bättre. Mycket bättre. Hoppas jag innerligt.
Om januari ska sammanfattas får det sammanfattas i en längtan efter värme, både efter kramar och sol, många sidor som jag skrivit men i efterhand inte förstår mig på, mycket långsam musik och många liter hallonte. Har varit ganska förrvirrad och kan inte riktigt sätta fingret på om den varit bra eller inte. Imorgon är det i alla fall ÄNTLIGEN älskade februari och årets längsta månad är ÄNTLIGEN över. Jag känner mig inte alls lika trött bara jag hör namnet februari. Snart vår. Snart lite närmare converse och jeansjacka. Imorgon åker jag på läger och det ska bli perfekt att avsluta en tröttmånad med en helg full av massamassa värme, skratt och mackor. MMMM längtar. Borde packa. BORDE VERKLIGEN PACKA. Ses amigos.

Ge mig nåt som tar mig någonstans

Min mammas släkt-vad-man-nu-ska-kalla-det, gick över förväntan. Lärde känna min syssling som var hur trevlig som helst så jag kunde äta tårta och hänga med henne. Vi hade mycket gemensamt och såna människor är alltid roligt att träffa. Konstigt egentligen att det finns människor som gillar så mycket samma sak. Funderar ganska ofta på om det finns någon som är precis som jag. Som har exakt samma humor, exakt samma politiska åsikter, exakt samma sätt att vara, prata, röra sig. Tänk att träffa en sån person. Skulle vara obehagligt men sjukt coolt. Idag har jag ledigt från skolan, tack min gode käre Gud för det. Dom flesta är i Romme och jag tvekade lite på om jag skulle följa med men är väldigt glad att jag inte gjorde det. Idag ska jag sova, äta rester från igår (tårta till frukost yes meningen med livet) och promenera. Plugga lite också. Men men. Är dock sugen på att åka skidor vilket är FANTASTICO, eftersom på sportlovet åker jag och en del nuvarande konfirmander, aspiranter (jag, Josefine, Jonas, Vincent, Cora och kanske Vilma kommer bli så fett andas ej) och ledare till Idre precis som förra året. Makalöst. Nu ska jag upp tudeli.


Touch me, and take me to that other place.

Har precis fått en stund i min säng efter timmar av bak, städ och godisupphällning eftersom min kära moder fyller femtio år imorgon. Ser fram emot att hon ska få sina presenter, ser fram emot att jag ska få min present (mamma har infört en tradition så att jag och mina bröder också får presenter på hennes födelsedag. Vet inte riktigt varför men det känns dumt att ifrågasätta ett vinnande koncept) och ser fram emot att äta prinsesstårta och choklad tills jag får el dimpo del dåno. Ser dock mindre fram emot att 20 släktingar jag aldrig träffat ska komma hit och jag måste tvångsocialisera med människor som inte finner minsta lilla i intresse i vad jag har att säga. Vilket är typ det värsta jag vet. Men jag får gömma mig i en garderob eller något. Idag hade jag och Emily välgörenhetsloppis och vi fick in tusen kronor till SOS BARNBYAR. Känns så himla bra att få hjälpa till lite, det är egentligen det minsta man kan göra. Det kanske inte gör så stor skillnad, men en liten. Om fler gjorde lite skillnad skulle snart skillnaden mellan människor inte vara så stor. Vet inte riktigt vad jag har att säga om det andra, januari är en konstig månad. Skriver ganska mycket, är extra känslig för det mesta och längtar ganska mycket efter lite, lite mer värme, både utanför och inuti. Vi ses kamrater.


If you think love will come towards you like a warm summerbreaze, you've got your head among the clouds and you will never be free

Älskar att gå på öppna hus och veta att jag kan välja PRECIS vilket jag vill. Eller måste ju ha betygen men ni fattar. Att det är mitt val att göra som jag vill, att jag har så mycket olika möjligheter att förändra mitt liv på. Att en av dom skolorna jag går in i för första gången kommer bli den skolan som jag evigt trampar upp och nerför i trapporna i, vars matsal jag kommer kunna varenda vrå i och på vars trappa jag kommer springa ut efter att jag tagit studenten. Känns så stort att jag väljer och att mitt liv faktiskt kan påverkas så mycket på grund av det. Vilket kan vara helt sjukt jävla asbra eller helt tvärtom. Men jag orkar inte oroa mig för felaktiga val, är för trött för att bli rädd för vad jag kan missa om jag väljer något annat, tänker inte ens lägga energi på att jämföra mig med andra. Idag var jag på Norra real och imorgon ska jag till Södra. Norra var mysigt men kände inte riktigt det där extra. Förstår inte hur jag skulle stå ut om jag inte hade det här framför mig när kylan liksom är överallt. Idag klättrade jag och Josefine på varandras ryggar i korridorren och det var så kul och ni får en bild på det för jag är bundis. Nu ska jag lyssna på min sovlista på Spotify. Ta hand om er.


If you don't feel the way I do it don't matter, cause I'll never know how you feel. But if you do then sure I'll be flattered, in my mind it's all different anyhow

Provade jeansjackor idag med Douglas och kom fram till att man köper så mycket kläder man inte vill ha. Typ "jag behöver ett par svarta jeans". Men vill jag HA ett par svarta jeans? Nej. Ska sluta köpa kläder som jag egentligen inte vill ha och bara köpa kläder som ger mig själslig lycka. Precis samma sak med människor och saker. Själslig lycka eller inget liksom. Ska träna med Elvira nu, mmmmm känner den själsliga lyckan komma smygande. Hejdå kompisar.


Breathing in snowflakes

Vet inte om det är januari som gör mig så otroligt trött precis överallt. Som gör min kropp till gummi och som får mig att sova tio timmar men ändå vakna och vara lika trött som när jag gick och la mig. Jag tar avstånd från diskussioner och relationer på grund av min svikande pigghet och det är så tråkigt. Vill göra allt helhjärtat ju. Försöker fokusera på att snart kommer bättre tider, februari börjar närma sig och jag ska bege mig till en varmare lägenhet och till varmare vänner än min gosedjurshund. Hoppas ni mår muy bien vi hörs.


I just wanted the world to be mine

Fun spelar på gröna Lund i maj och jag längtar till bara ben och hög musik. Så mycket. Kan nästan inte tänka på det för jag längtar så mycket då. Men vintern har så mycket mer att erbjuda; alla hjärtans dag, Idre (<333) och massa mys. Nu ska jag till Östra Real på öppet hus fast jag vill verkligen inte gå där. Men va gör man inte för lite spänning. Puss.


Sunday, bloody sunday

Bra saker jag tänkte på igår:

• på mitt jobb sa ett barn till sin mamma, "Jag älskar dig jättenoggrant". Så himla fint, vill också att nån ska älska mig noggrant.

• jag tittade inte på hela Cornelis filmen för jag sov då (hm), men jag såg en scen då han blev tillfrågad om han var svensk medborgare och han svarade "Nej, men världsmedborgare däremot". Alltså. Så bra. Vill också vara världsmedborgare.

• i OC så får (avslöjar inte namn för er som kollar på detta) X sömnproblem och somnar inte på flera dagar ända tills Y kysser hen. För X har då en anledning att gå upp och vara pigg så hen behöver sova. Liksom <333333333. Vill så gärna vara någons första morgontanke.

• det finns en fobi för att bli kär. Blev så ledsen när jag hörde det, fatta att kanske vilja vara någons överstående men inte våga. Undra om man kan bli botad om man blir svinkär i någon som hjälper en att våga. Man skulle ju nästan göra en film av det alltså, vad fint.

• jag har flingor hemma och ska fika med Olga så jag har ju också en anledning att gå upp så hejdå.


I was made to keep your body warm, but I'm cold as the wind blows, so hold me in your arms

Ikväll hade jag en såndär kväll då jag tyckte om mina vänner extra mycket. Kanske hade en sån dag också förresten. Blir så glad av dom. Är lite svältfödd såhär i januari och blir alldeles varm av kramar i korridorren, blickar på fiket och oväntade hälsningar på Konsum. Men det är okej att vara svältfödd också. Det är okej att skratta åt tråkiga skämt när man behöver det och det är okej att hålla kvar varje omfamning när man är kall och det är okej att sova när man är trött. Försöker ibland att skapa något mycket större än vad jag har men följer nu mitt nyårslöfte (!) och istället för att längta efter mer hela tiden njuter jag av att jag lever nu, även om det innebär att sova. Ska upp och jobba om nio timmar så hejdå.


Det är mörkt och kallt här hos mig, men du har sånt som gör det ljust igen

Är alltid så taggad på januari för att det är nytt år. Glömmer bara bort att januari är kallt och jag behöver något som värmer. Glömmer bort att det är mörkt och jag behöver ljus. Försöker samla på mig så mycket som möjligt av detta så tränar sena träningspass och fikar i flera timmar. Dansar till ABBA i mitt rum och skriver långa sidor av ingenting. Då känns det lite varmare. Hoppas ni samlar på er mycket fina saker och också fortfarande hoppas på ett svinigt bra 2013 med mig, även fast det är blött och mörkt just nu. Kramkramkram.


Händerna mot himlen

Har en himla blogglust och det känns ju dumt att inte ta vara på den! Dom senaste dagarna har jag sett mycket film, gymmat med Elvira (Ja. Det var så amerikanskt som det låter. Alltså kände mig som huvudrollsinnehavare i OC när jag gick på det bandet och kollade på killar som gjorde pull-ups i spegeln), och haft tacofiesta hos Johan.
I förrgår såg jag Ps. I love you, men Amina och den var bitande fin då och då men fortfarande för sorglig för att jag ska palla se den igen. I alla fall har jag letat upp dom finaste delarna ur filmen på bilder som ni nu ska få se. Tyvärr hittade jag inte det citat på bild som ska bli mitt motto under 2013. Är inte säker på att det var exakt såhär, men typ. "It doesn't matter what you do, the important part is that you create." <3 <3 <3 (ses imorrn)


Kiss me, like you wanna be loved

Igår var min första utenatt under 2013 och den var varm. Jag frös inte en enda gång. Vi såg "Argo" på bio och vi hade bokat en hel rad. Den var fruktansvärt spännande och jag tryckte Estelles hand under hela upplösningen. Efter den promenerade jag hem med Jack, Theodor och Isidor och jag skrattade tills jag inte kunde skratta mer. När vi gick där blev det en annan dag och jag tycker alltid att det blir lite, lite ljusare ett litet tag, precis där när dagarna byter. Det tyckte inte killarna. När jag kom hem lyssnade jag på "Kiss me" av Ed Sheran säkert tjugo gånger och sen somnade jag med ett leende. 2013, du börjar bra måste jag säga. Nu ska jag visst iväg om 50 minuter så hejdå.


Mina nyårslöften

• Jag ska sluta oroa mig så otroligt mycket för allting. I "Don't worry, be happy" sjunger han "in our lifes we have some trouble, but if you worry you make it double". Tycker det är otroligt sant. Antingen så gör jag någonting åt det eller så skiter jag i det. Det hjälper ju inte om jag oroar mig. Har vuxit otroligt mycket på den punkten det här året men det finns så mycket kvar att jobba på.

• Jag ska leva lite mer i nuet. 2012 har varit fint då och då men lite långtråkigt. Det beror nog mest på att jag har sett fram emot något annat. Att jag hela tiden längtade efter ett visst tillfälle, en viss tidpunkt för just den saken, något större, något bättre. I år ska jag våga ta tag i tillfället och göra det till just det där jag vill ha. Försöka inse att det jag längtar efter skulle kunna hända just precis NU. Som "don't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect" klyschan fast coolare.

• Jag ska våga lite mer vanliga saker. Inte som att jag ska knarka varje dag eller så, utan våga småsaker som jag själv vill göra. Våga lägga ut det där youtubeinlägget, våga krama den där killen lite extra länge, våga betyda något för någon och våga låta någon betyda något för mig. (på andra plan alltså, älskar så många som förhoppningsvis älskar mig tillbaka) Våga stå för mina åsikter, våga säga ifrån och våga skrika tills min röst har tagit slut. Jag ska våga detta för att det skriker inuti mig av vilja att våga och inte för att några klibbiga ideal eller andra människors stereotypa tankar har fått mig att komma dit.

• inte döma. Försöker såklart hela tiden men man gör det ju hela tiden omedvetet. Påminna mig själv om att jag och alla andra har rätt att vara 100 procent av oss själva.

• Den jag har varje år. Ta ingen skit. Inspirerades av Grynet som ty åttaåring och det hänger kvar. Ska skita i om andra människor skrattar åt mitt sätt att uttrycka mig, inte tycker om mig eller stör sig på mitt skratt. Orkar inte att någon ska få mig att bli mindre. Är så trött på att lägga energi som bara gör svara nätter svartare, så trött på att låta dom göra mig mindre. I år ska jag bara bli större.

• organisera upp mitt liv lite mer. Så att jag har tid för plugg, vänner och mig själv. Inte vara rädd för att säga nej till nån om det innebär att jag har tid för att städa, måla naglarna eller bara ligga på golvet och läsa. Inte bli sådär trött utan orka göra saker så det känns sådär i hela kroppen som jag gillar.

• Göra mer saker som jag brinner för. Musik, ord, teater, människor, foto.

• Skratta ännu mer. Säga hejdå till svettiga paniknätter och skratta tills jag får ont i hela kroppen så ofta som möjligt. Tillåta mig själv att må bra och tillåta mig själv att skratta högst av alla.

• Läsa mer. Saknar det så mycket.

• Lägga tid på de människor som fyller mina dagar med glitter, som får mig att skratta och älska.

• Göra 20 saker på min before-I-die-lista.

Har en känsla av att 2013 kommer bli så jävla svinbra.


Ge mig en kyss innan du går att bygga en dröm på

GOTT NYTT ÅR KAMRATER!
Jag har alltid älskat nyår, den där känslan av att om bara några timmar är det ett nytt år med nya möjligheter här. Om bara några timmar börjar liksom ens liv om lite grann. Men detta nyår var FABULOSO. Under hela dagen, när jag köpte min nyårsklänning med Stephanie och Elvira, när jag åt nyårslunch med min familj, när jag letade mig till Gärdet, när jag åt pastasallad hos Ima, så kände jag att det skulle bli bra. Att nyårskvällen skulle kompensera upp all långtråkighet som 2012 bjudit på. Det gjorde den kan jag lova. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som var sådär extra bra, men under kvällen fiestade en del i Imas etta och det var som att i varje danssteg man tog, i varje ny person som man välkomnade, i varje fyrverkeri som man gissade färgen på och i varje främling som man kramade nere på stan när vi åkte för att fira tolvslaget, så existerade man mer än vanligtvis. Det var en stämning som liksom genomsyrade alla (icke bara alkohol) och den var så obeskrivligt fin helt enkelt.
På stan mötte vi upp massa fina och det kändes så bra att börja ett nytt år med dom.
När tolvslaget hade passerat (vilket för övrigt var det bästa tolvslaget i mitt liv av olika anledningar) och en polack hade försökt kyssa min hand skrek jag ut mot vattnet att såhär bra har jag nog aldrig mått i mitt liv förut. Det tror jag att jag har, men få gånger har jag ändå haft den där euforiska känslan i varje cell.
Idag är den internationella mysdagen, och 2013 började muy bien så vi kan ju hoppas att det stannar så. 2013. Låter konstigt men låter jävligt bra. Kram och puss på er!


RSS 2.0