!

NU ÅKER VI TILL ITALIEN



Det jobbigaste inlägget jag skrivit

Jag har börjat släppa på min hämningar när det gäller att skriva. Jag skriver om det mesta, om vad jag gör, hur jag känner, min ångest och min kärlek. Men det finns en grej som jag undvikit att skriva om. Främst för att det är svårt att formulera men också för att jag tycker att det är jävla pinsamt.

Nämligen

Kroppen och jag


Här är den lilla härligheten. Fullt frisk och fullt fungerande.

Och ändå har jag hatat den så mycket.

Det finns några olika synvinklar som jag alltid hamnar i när det gäller det här med kroppskomplex. 

1. Jag har så himla lite vetskap

Min kropp är till stor del normativ, vilket gör att jag i jämförelse med många andra inte vet ett dyft om hur ens kropp blir bedömd eller bemött. 
Jag sänder den största jävla respekten jag kan uppbåda till er som dagligen brottas med fördomar och elakheter kring era kroppar, som kanske inte överhuvudtaget ser ut som en samhällsnorm vill att de ska. Fan vad jobbigt och fan vad ont. Jag kan som sagt inte förstå hur jobbigt det kan vara eller hur ont det kan göra, men jag kan fatta att det måste vara skit eftersom det känns skit till och med för mig, som är långt från idealet men nära normen.

2. Jag känner mig otacksam

Det händer ofta att jag når det stadiet när jag blir så jävla less på att jag går runt och hatar på kroppen. Jag är så oändligt lyckligt lottad som har en kropp som fungerar alldeles utmärkt och som nästan aldrig blir sjuk och som är så stark och mjuk och fin. Jag vet det. Och jag försöker att skjuta iväg de där egoistiska och bortskämda tankarna med mitt mantra "du är frisk fungerande och fin".  Om och om igen rabblar jag orden genom hjärnan och försöker att strypa tanken som dinglar därbak i skallen om att jag är för ful för att duga.
Usch jag blir så arg på mig själv, visa lite satans tacksamhet!!! Kan jag känna och bli rasande

3. Jag kommer på att ilskan är vettig, men felriktad.

Jag får vara arg på att jag velat bli smalare sen jag var nio år gammal. Jag får vara arg på hur jävla förjävligt det är att jag än idag är lite nöjd när jag inte är hungrig. Jag får vara arg på att jag ägnat så mycket tid åt att försöka massera upp lårfettet mot höfterna (en förövrigt otroligt ineffektiv metod). 
Men jag får inte vara arg på mig själv. Jag får inte tycka att det är jag som är tramsig och fånig. För det är det inte. Det är nämligen den här lilla samhällsjäveln som borrat sig in i hjärtat och hjärnan och hela själen och som dagligen påminner mig om att jag, jag är inte tillräckligt snygg för att göra sådär, tycka sådär, säga sådär. 

En gång sa en vän till mig att hen tyckte att det var så tråkigt när en stark och cool kvinna visade sig noja över sin kropp. Och visst fan är det tråkigt. Det är så tråkigt att jag vill gråta tills ögonen trillar ut, MEN DET ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT FÖRTÅELIGT ATT NÅN TVIVLAR PÅ SIN KROPP. 
Jag tycker aldrig att det är okej att sucka åt någon som tycker illa om sin kropp, OCH FRAMFÖRALLT INTE OM PERSONEN I FRÅGA HAR BRÖST OCH FITTA OCH/ELLER ÄR KVINNA, eftersom dessa kroppsdelar sexualiseras på ett oroligt annorlunda sätt och eftersom det då är svårt att tro på sin kropps tillräcklighet när allt runtomkring berättar att en annan kropp, en bättre kropp önskas. 

4. Det är okej att inte vara "snygg"

Det här är en väldigt viktig aspekt av det hela. Det är helt fucking okej att inte vara innehavare av en idelkropp och det är helt fucking okej att inte klassas som snygg. Jag förstod alldeles nyss att det inte var okej att någon kollade snett på mig när jag dansar på en fest för att jag inte har en sexig kropp när jag dansar. Det var alldeles nyligen i livet som jag insåg att det var okej att se ut hur jag än gör, ingen har rätt att skoja om det. 

Självklart har jag i teorin alltid resonerat så men det var precis häromåret som jag (igen) slutade skämmas och be om ursäkt för mig själv om någon tog sig rätten att påpeka att "du ser väldigt risig ut" eller tittade snett på mitt klädval. Och det är en viktig insikt.

5. Jag får prata även om jag är "ful"

En annan viktig insikt är: Att patriarkatet jobbar stenhårt för att jag som kvinna ska skämmas över att jag tar plats, och därför har patriarkatet tagit fram olika metoder för att försöka förhindra detta. En av dem är alltså att få mig att känna mig för ful och fel för att ta plats. Och hands up patriarkatet, ni har lurat mig så många gånger. Jag kan rabbla hundratals gånger när jag eller någon i min närhet (aldrig en kille) uttryckt att vi är "för fula för att träffa dem" eller måste sminka oss innan vi går ut eller inte kan följa med för "jag vill inte att den personen ska se mig såhär".
Du kanske har lyckats hittills patriarkatet men nu ska du få smaka på din egen medicin!! Det är dags att strypa ideérna om att jag som kvinna måste leverera fysiskt om jag vill få synas. Jag ska få synas. Alltid. Oavsett klädsel. Oavsett storlek. Oavsett hur mycket jag hatar spegelbilden. För den där spegelbilden är inte en reflektion utav mig. Den där spegelbilden är en reflektion utav hur samhället och patriarkatet vill att jag ska tänka kring min kropp. Och den tanken är inte jag.

Jag tycker det är så fucking svårt med kroppskomplex. Jag ska nog börja prata mer om det. Ta tolkningsföreträde i situationer med typ grabbar  men annars backa undan och stötta. Sluta skämmas över att jag rätt ofta tycker så pass illa om min kropp att jag drömmer om att mina föräldrar skriker på mig att dölja den, och istället skämmas över att vårt samhälle ser ut såhär och försöka komma runt det.

Det finns tusen grejer till att ta upp, utseendefixering, hur jag önskar att det var lätt att strunta i utseenden, selfies osv. Men vi får väl återkomma. 

TA INGEN SKIT

Kan ha formulerat mig konstigt osv förlåt isf men är så jävla trött slocknar nu

If it's up to me I'll give you all the oceans



I fredags firade vi Asta. Det var verkligen en helt otroligt kul kväll, jag hade glitterklackar, vi skålade i champagne och alla dansade med till Eric Saade. Astrid grät när vi sjöng för henne och det är så jävla konstigt att de blir vuxna nu, mina vänner. Älskar henne


Har tyvärr inga bilder på Asta :-/ men här är Benjamin när vi dricker skumpa och skvallrar på balkongen.




Jag och André firade elva månaders dag på självaste alla hjärtans dag och vi gjorde så fruktansvärt god lunch, tacos fast med babyspenat, chilikorv och bacon. Prova det mvh vegetarianen



Den här fick jag i present xD det betyder  jag älskar Lova :-) Lite konstigt att det står jag älskar lova på nåt som jag har på mig kanske, men samtidigt älskar jag ju mig själv och en ser på den skeva handstilen att det är han som skrivit, så det är ju inga problem med den saken!

Det är helt olidligt att vara kär tycker jag men han är värd det tusen gånger om. 

Sen sa vi hejdå till Nina som åker till Indien i tre månader. Det gör ONT att hon ska bort igen, hon är som min lunga eller hud eller nåt sånt, så det gör ju ont som fan förstås. 



Jag blev ledsen så vi tröståt pizza framför mello ytterligare en lördag, trots att jag får eksem av det. 



Sen vaknade vi och vi åt räksallad på restaurang till lunch. Jag går nästan aldrig på restaurang, jag vet inte varför egentligen men min familj kan aldrig bestämma sig vad vi ska äta och mamma är så kräsen så och Albin tränar alltid, så det blir svårt att få till. Men idag kände jag mig precis som nån i sex och the city, åt lyxig räksallad i söndagssolljus, pratade för mycket och höll på att kvävas av för stark espresso.


Sen snusade vi, rensade ur Andrés och Fannys rum, jag tog, som den fantastiska lilla människa jag är, gamla märkeskläder som låg och skräpa hem till mig och vi kollade på typ hundra avsnitt sex and the city.

Jag är hemma igen, käkar tiramisu, pluggar lite, dricker honungste, längtar efter lovet. Är trött och rastlös på samma gång. 

Om jag visste att såna här helger skulle vara mitt liv, om jag bara hade haft en liten jävla aning för några år sen så skulle jag fan svalt min egen spya av lycka. 

Jag mår jävligt bra så det är kul, men fruktar skoldagarna likt kräksjuka. Hur står det till med er? 


Fredag den trettonde

Äntligen är den här skolveckan över och jag kan känna smaken av helgen (läs lösgodis, Winston och andra läckerheter som jag tillägnat endast helgdagarna) på tungan.
Här är ljuspunkterna under den här veckan


Hade min snyggaste lyxbehå





Elina 
(Och andra otråkiga älsklingar också)


Det var jättenice skolmat xD




Jag och Benis hade det schönt på hans inglasade balkong 



Jag lyxduschade och scrubba benen tills de började blöda :-//

Idag är en vacker dag! Himlen må vara täckt av en grå sörja och det må vara självaste februari MEN det är exakt en vecka tills jag snallar skidor och mojitos i Italien och det är Astas jävla artonårsdag!!!! Vilken lycka



Här är hon flygandes! Den lilla mänskan fan va jag gillar henne Asså 

My body wants you

Usch jag vill bara ha fredag. Etanol i blodomloppet och skinkorna klämda i en ny kjol. Det är en otrolig grej jag just kommit på att rumpan kläms så jäääävla  mycket i tighta kjolar (oavsett rumpstorlek för den trycker liksom ändå ihop hela miraklet) kan det typ vara ohälsosamt? Och borde det typ inte bli väldigt svettigt=kli=obehagliga situationer eftersom rumpkli väl fortfarande inte är särskilt accepterat? ...om nån har svaret på denna fråga snälla skriv i kommentarsfältet!! Jag funderar nämligen på att köpa en väldigt tight skinnkjol men är ännu inte redo att riskera mitt fysiska välmående/min sociala framfart för härligheten 


Hursomhelst, det är bra dagar! Bara lite trista! Idag har jag exempelvis druckit kaffe på benas balkong, blivit bjuden på lyxfika av pappa och målat


Önska verkligen jag kunde måla ordentligt det är en sån fantastisk uttrycksform! Det är kanske min största rädsla att ingen uttrycksform ska passa mig! Att musiken, måleriet, medierna inte ska vara nåt för mig. Men uttrycksformer är ju ändå skapade efter hur vi faktiskt uttrycker oss!! Så det borde väl gå att lösa

Kanske ska skriva en peppinlägg inför alperna! Och ett inlägg om kroppen! Och om mina spellistor! Vad tror ni? Vad vill ni läsa om????

Puss


Första helgen i februari

Jag har haft en jävligt fin helg. Jag älskar nytt år. Jag älskar hur jag blir och gör på andra sätt bara för att jag kommit på att det är möjligt!
För er som letar efter mer liknande livspepp rekommenderar jag Anna Books instagram (om du blir accepterad).

I fredags åt jag bullar och klappade katt hemma hos Benjamin

Det blev jättefint vitt ljus så jag passade på att ta några selfies


Sen kom Olga till mig och vi åt jordgubbssnören och skvallrade i flera timmar fast vi egentligen hade bråttom. Det är kul med Olga för hon är allt jag inte är men ändå är det som om hon är utformad för att fatta hela min mekanism. 


Vi åkte till världens bästa Cora tomhänta och kom hem fyllda av zumbali och nya vänskaper. Olga kissade ute fast hon egentligen inte kan och fåglarna kvittrade fast det egentligen inte är vår! En sån jävla vacker gryning, jag tackade ungdomen för att vara min och gjorde kullerbyttor i glädjeyran på tunnelbaneperrongen. 

 



Andrés mamma hade köpt bullar, sex and the city var återupptäckt och han själv såg ut att vara en fågelunge 



Maia hälsade på från Berlin och jag och Elina blev sugna på ett nytt liv, nya gator och nya fik. Det var så jävla fint att se Maia, och tänka att hon är på de där gatorna dag ut och dag in och få hopp om att i ett annat liv finns chansen att tycka att det är spännande med café string igen. Och vilket litet mirakel hon är ändå :'---(


;-)


Får huvudbry när jag minns att en gång i tiden var den skolan allt jag visste om. Det var tryggt och delvis helt otroligt 
förstås men så in i helvete tråkigt också. 


Två kärlekar




Pizza och mello och jazz. Undrar när det slutar vara det bästa på jorden.





Några väldigt otråkiga älsklingar kom till mig och brunchade. Jag älskar brunch! Bagels! Smoothies! Det otvungna njutandet timme in och timme ut tills det är dags att knäppa upp brallornaz




Jag och Elina handlade lite ny akryl i lördags som jag idag tog hand om. Jag älskar att måla, få ur sig en tanke och veta hur den ser ut. Borde vara olagligt att inte få göra på skoltid/få betalt för att göra det ;----))))

Då vet ni det! Vill spola tillbaka och uppleva igen. Alldeles nyss åkte André hem och vardagen gör sig påminnd med huvudont och kalla lakan. Hur kommer det sig att min lakan alltid är så kalla just på måndagar? Att huvudet alltid är så tungt? Att kroppen alltid är så trött JUST PÅ MÅNDAGAR??? 

Jag hatar de små jävlarna men om två veckor vaknar jag upp till en måndagsmorgon i Italien.

Jag mår! Gör ni det med??

That boy is so fancy but he aint dancing

Den här veckan har knappt funnits för den har gått så fort. Ändå har jag


Hunnit äta semla i snön


Skriva två prov och känt såhär


Och firat Sam som fyllt 18! Han bjöd på vin och tårta och ploj och det var fint och han är fin. Och trots att jag är så bitter över att det är så långt kvar tills lilla jag blir vuxen så kändes det bara bra att se honom bli det och sjunga in vuxenlivet åt honom.








Älskar

Jag känner mig gammal som sagt, svart tröja på fest och bakis på en torsdag utan att ens tänka efter. Det är inte vardag och allt som inte är det välsignar jag med livet. 

En villkorslös helg!! Som jag har längtat

Hur mår ni?

Det är tisdag redan!

Vardagen är inte bra men bra mycket bättre än den brukar när jag blir omfamnad av kärlekar och gratis bönsallad OCH MINA TRE MOTTON

Till alla er som ännu inte tagit efter mitt sätt att tänka i år, lyxat, maxat och fuckat. Gör det. Då känns det knappt att ha prov och då klarar en av att bli kritiserad och du kan göra god mat och instagrama det med Självförtroende!!! 



Lite lyx



Lite mer lyx


Ännu mer lyx att va deras vän






En jävligt maxad grej var när vi hade skrivarcirkelmöte i Sonias jävla paradis och det var så otroligt bra och när jag gick därifrån var jag lika lätt som snöflingan xD

Och imorn ska vi nog fucka för Sam fyller 18

Hujedamig vad jag har det bra (om 16 timmar för då har jag skrivit två prov)

Hejdå

Snurra min jord igen

Så var januari över. Jag tänker att jag borde sammanfattat 2014, det kan ju inte vara försent?? men har noll bilder på datorn så det får gott vänta ett litet tag till
 
Jag tänker på mig själv för exakt 365 dagar sen, jag gör det mycket nuförtiden. Jag lyssnar på tallest man on earth och björnstammen och det kitttlar i maggropen, jag känner mig 365 dagar yngre i kroppen, lite enklare, lite svårare, lite tröttare, lite ledsnare, lite pirrigare, lite vilsnare, dubbelt så ung och ett jävla nervvrak, nykär och obehaglad av det, nykär och på tå hela tiden. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden och jag önskar mig ett ljusår bort från den där tiden, på samma gång. Men jag känner mig gammal på ett sätt jag aldrig gjort tidigare. Jag känner mig lite som min mamma som säger att "jag skulle göra vad som helst för att vara sjutton igen men jag mår så mycket bättre nu." 
Jag skulle göra vad som helst för att få uppleva mig 365 dagar yngre igen, men jag skulle på samma gång aldrig klara av det. Jag har bara så svårt för att lämna något, kan aldrig se klart en serie och blir nervös när jag närmar mig slutet av en bok. Jag hatar att lämna och jag känner att jag vuxit ifrån mig 365 dagar sen HEJDÅ och jag har växtvärk i hjärtat, jag känner det tydligt nu. Växtvärk är superviktigt men det gör superont också.
 
Jag är klar med skolan också. Visst jag trivs när det bara är att såsa runt med bästisarna, käka gratis bönsallad, få pengar för att vara där och känna kunskapen sugas in i mig. Men jag kan nog inte trivas i det där systemet, det finns för mycket som vrider sig i mig av själva konceptet, jag kan nog aldrig vara komfortabel i det sättet skolan finns på, det finns alldeles för mycket som gör mig varm av ilska i magen. Om hur orättvist och dumt det är utformad fast det skulle kunna vara så himla bra. Jag är en pluggis! Jag har skolmotivation! Men skolan suger ur det där ur mig och jag har nästan slutat läsa böcker. Då är det fel. När inte ens en liten pluggis kan klara det utan att slösa studiebidraget (får fortfarande barnbidrag doe eller??) på chokladbollar i caffiz. och än skulle jag inte kunna lämna förstås för jag älskar att vara gymnasiestudernade på ett sätt, men jag förnimmer känslan vilket känns skönt för då kanske det inte gör så ont att lämna sen.
 
Det är mycket seperationsångest i mig alltså. Omvänd och förvirrad. Är ganska ledsen men jag vet att jag inte är det utan att det är ett system inom mig som gör mig alldeles på vippen till att ge upp hoppet om mig själv som berömd, lycklig och vacker ibland. Och då känns det lite enklare. Det är inte jag som inte pallar det är en blandning av vinter, hormoner, d-vitaminbrist och matteprov som inte pallar. Själva JAGet är redan på god väg att nå berömmelse, lycka och skönhet.
 
Äkta januariinlägg!
 
Nu lämnar jag den virrigaste månaden av sjukdom och trötthet fast som faktiskt var riktigt fin stundtals bakom mig och tar mig för februari med förväntan! Kompisar fyller 18! Alperna! Kärlek! Champagne! Rikedomar! Kändisskap! Jag har rimliga förväntningar på denna månad och det känns tryggt! Kankse ska köpa en skinnkjol.
 
hejdå
 
Här e jag för kanske exakt ett år sen, iaf januari 2014 SVINDEL var det är längesen 

RSS 2.0