Om att tappa bort sig själv och om att hitta tillbaka

Ofta känner jag mig vilsen. Som att jag inte vet vart jag ta vägen eller hur eller varför eller med vem.
Som om att det enda jag vill är att ta del av något eller någon som får mig att hitta rätt, som får mig förstå vart jag ska och varför och med vem.

Ibland lyckas jag hitta något eller någon som får mig att känna mig lite mindre vilsen. Som får mig att förstå vart jag ska ställa ner fötterna och varför det ens har någon betydelse alls.

Det är viktigt att någon förklarar eller håller om, det är viktigt att höra en låt som får en att fatta att andra människor känner likadant, det är viktigt att hitta rätt igen för det är så dumt att vara vilse när det finns så mycket annat bortom.

Vill ha någon som balanserar mina fötter rätt för det är viktigt att ha någon som gör det.

Men det som är allra viktigast är att komma ihåg att om man inte har varit vilse kan man inte hitta rätt.

Kan jag få somna nu kanske.


Hey baby won't you look my way, I can be your new addiction

Idag klockan elva satt jag på en utomhusserveringen och njöt av dom två saker jag saknat mest med Stockholm, chokladlatte och mina vänner. Där stannade vi ett tag och pratade om allt viktigt och oviktigt och stort och smått som hänt sen vi sågs sist. BRA <3333

Nu ska jag iväg till Hedda för att stå på hennes balkong och dansa med bra folk jag inte träffat på länge och njuta av min ungdom. SÅ BRA.

Förresten, till dig som frågade, spelar jag teater på miniteatern och det är så himla otroligt värt och kul för det är häftigt att se alla känslor som man kan plocka fram och låtsas att man har och det är så sinnessjukt bra att dansa och sjunga och hålla på och det är väldigt kul att göra det med massa fint folk. DÄRFÖR spelar jag teater och priser och liknande kan du kolla på deras hemsida för har faktiskt ingen koll!

Kramåpussåpussåkram.


Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad

Hela den här sommaren har varit ovanligt bra. Jag brukar på somrarna känna lite svart och svår ågge för att ÅH vad mycket man ska göra på somrarna och ÅH vad det ska bli kul och då tar det liksom stopp för mig på något vis. Som att jag inte KAN känna den där känslan. Som om alla förväntningar blir besvikelser och att det då blir svårt att ta sig ur den där besvikelsen och liksom våga hoppas att imorgon kan bli bra.

Denna sommar har jag ÄNTLIGEN lyckats ta mig ur den där känslan av att "inget blir ändå bra" och den där tomma känslan av att inget spelar någon roll. Jag kan inte beskriva hur skönt det känns. Min första sommar på länge som jag vågar släppa och kan sväva högt över allt det där, första sommaren sen jag var liten som jag kan skratta allt det där svarta och svåra i ansiktet. SÅ BRA.

Men jag har liksom mått bättre än det där denna sommar. Om det beror på att jag har skakat av mig det där jobbiga, att jag känner mig fri på ett helt annat sätt eftersom jag inte börjar på samma skola i höst eller att jag har bestämt mig för att ta vara på den här sommaren, vet jag inte. Kanske en blandning.

Det är i alla fall oändligt skönt att få må såhär bra. Jag kan faktiskt inte komma ihåg senaste hela min värld kändes såhär lätt. Vilken otroligt genomfin känsla.

Hoppas er sommar hittills har varit lika bra som min och att ni också kommer ihåg att imorgon KAN bli bättre, att det är värt att försöka.

Nu ska jag äta rostad lök och kolla på James Bond. Life alltså hörni <333


Stockholm, Stockholm stad i världen

Just nu ligger jag i min säng och luktar. Det luktar hemma och som ni vet kan man bara känna den när man varit borta tillräckligt länge. Världens bästa doft.

Det är fantastiskt att få vara hemma igen, sitta i mitt fönster och kolla på folk och somna i min egen säng inatt. Imorgon ska jag ha på mig nya kläder och träffa vänner.

GUD vad mitt liv är bra.


Min stad

Hello ppl. Ppl är min nya favoritförkortning och den betyder (tror jag i alla fall vore VÄLDIGT stelt om den skulle betyda nåt annat) people. Häftigt va.

Imorgon åker jag tillbaka till Sverige, dock till Linköping där min morfar bor.

Åhh, jag saknar Stockholm så mycket att det gör alldeles ont i magen. Tänk att sitta på ett berg och skåda solnedgången eller att gå en promenad när det fortfarande är morgondimma ute.
TÄNK att få umgås i tre veckor utan måsten med alla mina kära vänner, bara få krama dom hårt, hårt och pussa deras små kinder.

Vad alldeles jättebra det ska bli att få åka hem, även om jag vet att det kommer dröja ett år tills jag får simma i grönt vatten och äta goda wienerbröd igen.


Vi hörs sen, vamos a la playa ni vet (fast jag kan bara vara i skugga p.g.a. solsting som sagt)

KRAM.

https://cdn1.cdnme.se/2949750/6-3/pic_51f28ab39606ee2733067e4c.jpg" class="image">


Svar på kommentarer

"Jag önskar så att jag kände dig för du verkar vara en så genuin och härlig människa och du inspirerar mig till allt möjligt; rita, skriva, vad som helst. Och jag ritar inte ens bra men du får mig att vilja!?!? Har aldrig ens stött på dig men vi säger att jag gjort det... Jag har aldrig ens stött på någon som du (eller som jag TROR att du är) du verkar så säker men efter att ha läst några inlägg på din blogg verkar det som att du är lite osäker precis som 99,9999 % av kosmos befolkning. Får mig bara att gilla dig ännu mer. SLUTA ALDRIG SKRIVA."

Jag tänkte svara i kommentarsfältet men vill vara säker på att personen ifråga ser detta: Alltså blir så glad! Att inspirera människor är det jag vill allra helst med saker jag skriver och gör. Vad kul att jag får dig till att skapa (jag kan förresten inte heller rita men det spelar ingen roll tycker jag)
Och TACKTACKTACK vad roligt att du fått den uppfattningen om mig! (och jag tror att man behöver vara både säker och osäker ibland)
Du får gärna lämna en blogg/hotmailadress eller liknande så vi kan prata mer. Kram!


Hej Lova! Vilken/vilka böcker och filmer rekommenderar du??

Alltings början av Karolina Ramqvist har jag läst i sommar och den var fantastisk. Den handlar om en ung tjej på Söder i Stockholm på nittiotalet och den är klok, väldigt fin och otroligt läsvärd.

Kvinnorummet läser jag som sagt nu och den får en att tänka till. Sånt är bra.

Sen gillar jag Hungergames trilogin himla mycket också men det är kanske inte så värst speciellt.

För ett par år sen läste jag alla Katarina Von Bredows böcker som alla handlar om kärlek på olika jobbiga vis. Dom är fina.

Sagan om ringen trilogin är som sagt mina favoritfilmer i hela vida världen ALLTSÅ så himlahimla fina och spännande och bra.

Breakfast at Tiffany's är ungefär den härligaste film jag sett, så mysig och varm. Se den!

West Side Story är min favoritmusikal, det är en tolkning av Romeo och Julia och den är amazing.

Även Romeo och Julia i nittiotalstappning med Leonardo Di Caprio som Romeo är så fruktansvärt fin och sorglig och bra.

Imorgon kommer jag komma på ungefär hundra andra böcker och filmer men just nu kommer jag på dessa. Läs och se, det är dom alla värda!

Blir väldigt glad av era kommentarer men inte behöver ni vara anonyma väl! Blir så himla nyfiken då!

HARE.


Hej hej sommar vi ska bada sola bada sola badaaaaaaa tills tårna domnar

Återigen skulle jag vilja spara känslan av att vara på ett ställe i en burk, för då hade jag kunnat spara dom senaste dagarnas känsla och öppna och visa för folk för praise the lord vad livet är gött här.

Vattnet är varmt och grönt och knappt salt så man kan titta under vattnet och låtsas att man är en sjöjungfru, isteet är delikat och jag läser "Kvinnorummet" som är en riktigt smart bok. Sällan läser man en bok som är smart men den här är det. Läs den.

En lite jobbig grej är att jag igår fick solsting. Alltså på riktigt. Jag satt i bilen och när jag gick ut så trodde jag att jag skulle svimma och när jag efter lite problemas att ta mig till huset kom i säng var hela min kropp brännhet fast jag frös och så hade jag så ont i huvudet att jag ungefär trodde att jag skulle dö.
Idag är det bättre fast har fortfarande ont i huvudet så kan inte bada och får inte vara i solen mer denna semester. Aja, what to do får äta mycket persikor, titta på båtar på altanen och hoppas att det snart går över.

Vi hörs sen, KISSES 'N' HUGS.


Dagens måsten:

1. Äta så många kex med chokladfyllning som möjligt.
2. Bada när jag blir så varm att svetten liksom klibbar.
3. Bli brunare än min bror.

Det var ungefär det. Värd dag.


Du och jag borde starta upp ett band och låta det explodera i skyn

Hej på er.

Här är livet fint för har tid att läsa intressanta böcker, skriva ner en massa tankar och bada jättelänge.
Jag älskar att bada och helst ensam. Det fungerar lite som terapi tycker jag, att låta vågorna skölja bort allt jobbigt, all gammal oro och all gammal högstadieångest över att inte kunna prestera tillräckligt eller räcka till. (Går ju inte i högstadiet längre om ni minns).
Kvar blir ett lugn och ett tunt lager salt på kroppen. Det är fint tycker jag.

Älskar att ha tid för mina egna tankar och tid till att göra onödiga grejer som att ha schackturnering med min bror fast jag inte ens gillar det och kolla om samma morden i midsumer avsnitt flera gånger.

Det ska bli fantastiskt att börja gymnasiet men vill ändå inte att denna sommar ska ta slut. Den får mig att känna mig ung och glad. En speciell och högst underskattad känsla.

Hoppas livet leker för er var ni ån befinner er.


Danmark, here we come

Är i Danmark om ca fem minuter och jag hoppas ni får två fantastiska veckor. Ska bli rätt fint att sola, läsa, bada och äta i fjorton dagar så hörs vi när jag är lite brunare, gladare och tjockare.
Glöm inte att ni är
1. Läckra
2. Bra
3. Sweet (mitt nya favortitord)

LOVE.


Uppdatering från Skåne

Är i Helsingborg för vi skulle visst bo på hotell en natt. Det är sweet för att
1. Jag vet inte riktigt men det är sweet att vara i Helsingborg det är en fin stad och det luktar hav och bussarna är gröna.
2. Jag ska äta hotellfrulle vilket är ungefär med på min topp-tre lista av värda saker att göra med sitt liv.
3. Jag kan göra det jag är allra bäst på här i livet efter att joddla och äta d.v.s. PRATA SKÅNSKA.

Vi hörs sen, ciao.

(Förresten åt sinnesgod glarre, kolla bild)!


Ge mig en kyss innan du går att bygga en dröm på

Idag överraskade vi Rebecka som kom hem från tre veckor i Californien där hon fyllt år. Det var så himla roligt att
1. Få överraska nån har aldrig gjort det förut!
2. Få krama och prata och dansa YMCA-dansen med folk jag inte kramats och pratat och YMCA-dansat med på länge.
3. Få stå på en balkong utan att frysa och höra musiken inomhus och vinka till gamla vikarier och ha på sig en partyhatt och äta tårta.

Oerhört värd kväll må jag säga. Om fem timmar åker jag (därför ligger jag nu i min säng instället för att balkonghänga/YMCA-dansa/äta tårta) och jag hoppas era veckor var ni nu befinner er blir fyllda av fina grejer! Kom ihåg att ni alla är häftiga och bra och kapabla till att göra vad ni vill.

Förövrigt träffade jag Elvira aka min andra halva eller något liknande idag för första gången sen skolavslutningen. Fan, vad den tjejen är bra.

PUSSPUSSPUSS.

(Ni får tråkiga kalasfoton men har inte så mycket annat att bjuda på)


Några värda funderingar samlat i ett inlägg

Igår fikade jag på String med Ima och vi satt liksom inomhus fast med öppet fönster så vi kunde prata med folk som gick förbi men blev ändå inte blöta.
Där satt vi i några timmar och pratade om allt vi inte hunnit prata om och drack mängder av smultronte.

Sedan såg vi Stålmannen/Superman (fattar fortfarande inte riktigt men tror det är samma sak) på bio med Adrian och Jack. Saker jag tänkte på under filmen (förutom att den var otroligt dålig)

• Varför säger man bara "Kal son av El" El är alltså pappan, men aldrig "Kal son av Lara" som alltså var mamman i det här fallet? Samma sak i Sagan om Ringen trilogin (vilket förutom det är ca världens bästa filmer), där är det bara en massa tjat om farsorna hit och dit. Varför???

•Varför gör dom inte filmerna så trovärdiga dom kan? Jag fattar att skådespelarna måste ha smink på sig och sådär men VARFÖR har dom läppglans på sig efter att dom nästan har sprängs sönder fjorton gånger och legat under ett hus och varit i yttre rymden, det är inte möjligt att ens det allra bästa läppglanset sitter kvar sådär prydligt efter det.
Eller att Stålmannens frilla fortfarande ligger välkammad när han varit på ett snabbt besök på en annan planet och blivit nerskjuten av ett par rymdskepp.
Jag fattar inte varför man inte gör filmen lite mer trovärdig och faktiskt stryker läppglanset eller rufsar till hans hår???

• Varför gör man en film utan handling? Borde inte någon i hela produktionsteamet märka att filmen inte handlar om nåt???

Det var det från mig. Ska tillägga att jag hade en mycket bra kväll igår även om filmen kanske inte var det bästa jag sett.
Jag slänger med två bilder på världsabra Ima som jag har längtat efter.
Förresten tycker jag att det är finare att längta efter någon än att sakna någon.
Man kan ju sakna något i sitt liv liksom, jag saknar att få det här för det var roligt, men om man LÄNGTAR efter det så vill man ju liksom få uppleva det igen/träffa den där personen så fort som möjligt.

Imorgon åker jag till Danmark. Kanske hinner jag slänga in ett inlägg innan jag åker och ska förhoppningsvis fixa några tidsinställda, annars blir det tyst här ett litet tag (ca tio dagar). Hoppas ni längtar lite efter mig.

HA DET FINT.


Provsmakar livets heroin

Dagarna i Stockholm har varit innehållsrika och fina.
Jag har legat i gräset med Jackan och lyssnat på Håkan, jag har badat, jag har fikat, jag har sett diverse bajenspelare, jag har varit på Kesha och dansat lite, jag har varit på en väldigt utsökt vegetarisk middag hos Amina och jag har levt loppan i Vitabergsparken med gamla och nya vänner.
Mitt liv har gått på snabbspolning dom fyra dagar jag varit hemma. Men idag hade jag velat trycka på paus och spara för all framtid.

Jag köade i sex timmar och var så otroligt nära mannen som faktiskt bringar en väldans massa mening i mitt liv. En viss mr Hellström. Vi nuddade varandra och hade ögonkontakt och det duggade under "nu kan du få mig så lätt", precis som förra gången. Det var så vackert och fett på alla sätt och vis. Alltså vill bara kunna beskriva hur fruktansvärt fint det är när man står där och hoppar i takt till hans gitarr men det går liksom inte.

Efter konserten hälsade vi på lite djur och sprang sen genom ett Stockholm som luktade sommarregn efter en spårvagn som vi inte hann med.

Ligger nu i min säng och mitt huvud snurrar, jag har ingen röst och det känns inte som om mina fötter existerar för att dom gör så ont. Jag funderar på om jag just nu tillhör topp tio världens lyckligaste människor. Är möjligt.

LOVE.


And when it feels like the movies, yeah you bleed just to know you're alive

Vet inte hur jag ska sammanfatta mitt liv dom senaste dagarna eftersom dom varit rätt så bra liksom, så skriver i två olika inlägg. Jag tänkte berätta om Turkiet via min dator men jag gör såhär istället:

Under dagarna i Turkiet solade och badade vi, vi gick på marknad och fick massage som var så fruktansvärt skön att jag inte ens vill prova att beskriva, åt kebab för första gången och åkte till ett vattenland och upplevde och skadade oss. Jävligt värt alltså.

På kvällarna åt vi ofta mycket mat, nattbadade och bertzade en del. Ungefär det ultimata livet beskrivet i en mening.

En dag åkte vi ungdomar till Kos i Grekland med båt och där var livet en dans på rosor. Där var tillvaron bekymmersfri, underbar och varm.
Vi spelade volleyboll, träffade givmilda norrmän och badade i grekgrönt vatten. Min favoritdag för jag kände mig fri och glad och ung och lycklig hela tiden.

Turkiet och Grekland var rätt svinmagnifique och det allra bästa var att jag kände mig så lätt i kroppen och inte alls sådär som jag har en tendens att känna mig på sommaren (nämligen svart och svår). HEJA.

Här får ni lite bilder darlings.

PUSS.


Life is sweet part 2

Jag landade i Sverige med rätt rejäl förkylning, halvbra bränna och en jäklans massa äventyr med mig i bagaget (även orientaliska braxor och en tändare som ser ut som ett tuggummipaket) för ca fyra timmar sen.

Min resa har varit rätt freakin' fantastique om man säger så och när jag har sovit lite grann ska jag visa en del bilder och berätta lite mer om dagarna i el lande de turk.

Nu är jag alltså hemma i världens vackraste hufudstad och ni är hjärtligt välkomna att träffa mig.

LOVE.

Nedan; rätt mörbultat efter en vecka med non-stop äventyr.


RSS 2.0