Jag dansa med en flicka hon dansa mig galen

Varje lördag när jag vaknar är ögonlocken tunga av öl och varje måndag när jag vaknar är ögonlocken tunga av trötthet. Den där jävla ölen som alltid hittar rätt och den där jävla tröttheten som alltid hittar fel.

Jag är rädd att jag flyr för mycket. Jag gör alltid det. Livrädd för att fastna i mig själv, skräckslagen för att hinna titta mig själv i spegeln. Så jag dansar bort tanken på att jag kanske inte borde vara, jag dränker rösten i mitt huvud som påminner mig om att mörkret i magen alltid hittar vägen tillbaka i ölen, jag sminkar över den påträngande reflexen i kroppen av att vilja tränga in sig i hörnet av sängen tills tröttheten är slut. 

Och vad är några öl mot livets egna bakfylla, den som blir av att aldrig hinna sova ordentligt, aldrig hinna gråta, aldrig hinna ligga mot hans rygg och spara hemligheter i varje kota. 

Jag längtar efter att hinna sova bort den där huvudvärken och att kunna dricka öl i solen utan att ha något att dränka i den.






Vuxenlivet

Tydliga bevis på att jag är en vuxen människa:

1. I tisdags var jag ute och shoppade balklänning som om det vore den naturligaste sak i hela världen. "Då kan jag ha den på nästa coctailparty" sa jag högt och tydligt i butiken så att alla riktigt skulle förstå hur vuxen jag är nuförtiden.

2. Jag gick till läkaren själv, TVÅ DAR I RAD! Skakade knappt på handen när jag blev stuken av sprutan och glömde inte bort min fyra sista siffror.

3. Jag har idag skrivit CV och mailat mina chefer för referensmaterial. What 

4. Jag har även idag, mitt i det hetsiga vuxenlivet lyckas klämma in ett möte!!!! 

5. I tisdags drack jag min första cappuccino och jag uttalade det helt korrekt i kassan och nekade världsvant socker 

TÄNK om ändå alla satans djävulsvakter skulle förstå att jag visst har åldern inne för att öla och bröla. Jag är så vuxen att det nästan inte går!! 

Tills dess att vuxenlivet officiellt frälst min existens ska jag tillfredsställa mitt barndomens hjärta med en oändlig geografirapport och en efterlängtad helg gånger femtusen för jag fyller inte år förns om miljoner år

Ha det så bra och jag önskar alla er som har åldern inne att snusa att riktigt fundera över huruvida ni är lika mentalt redo som jag? Om svaret är nej abdikera myndigheten för allas våras bästa

Tack på förhand 

Flickan med vuxensjäl


Skål 

Sommaren


Här kommer en text som jag skrev i somras. Kanske var det den bästa tiden i mitt liv och kanske har jag aldrig saknat sommaren mer än nu. Texten är inget vidare men det tåras i ögonen när jag tänker på det. Precis sådär kändes det! Precis så där var det! 


Det knastrar under cykeldäcken, av gruset som legat begravt under snön. Det bleks i solen, blir ljusare och dammigare för varje dag. 
Tiden är oändlig. Den tar aldrig slut nu. Klockan har fastnat i ett obefintligt klockslag, och ljuset mellan trädkronorna ger inte svar på någonting. Ingen bryr sig om tiden. Tiden får gå, tiden får stanna, gruset knastrar under cykeldäcken på väg mot skratten. Vad som händer idag eller om det redan är imorgon vet jag ingenting om. 

Solen har målat himlen rosa och vattnet är lent mot benen. Jag ramlar och vattnet tar emot. Jag dricker rosa bubblor som matchar himlen. 
Natten och morgonen går in i varandra, tiden är oändlig. Den tar aldrig slut nu. Våra bruna ben mot vita lakan, han luktar sommar i nacken och hans hår är strävt av salt mot kinden. Mina blåmärken på benen är minnen från klipporna, från dansen, från bilvägen, från kissbuskarna med taggar. 

Jag vaknar imorgon säkert eller kanske inatt. Tiden är oändlig nu, och ingen morgon gör mig illa längre. 



































Dyrka mig eller dumpa mig

Fan det blir så hafsigt här. Jag vet inte riktigt, kan inte samla tankarna. Skoldagarna är oändliga men helgen finns knappt. Jag rumlar för mycket, pluggar för lite, känner för mycket och sover för lite. Jag kopplar av reflexen att tänka efter och ta det lugnt på helgerna, jag vill bara dansa ut allt. 

Jag är så jävla trött. Inte sådär livstrött så jag bara vill ruttna bort under täcket utan fysiskt trött. Jag har ont i huvudet, det blir suddigt framför ögonen av minsta lilla trappsteg och det finns inte en chans i världen att jag kommer i tid till morgonlektionen med och kammat hår och piggt nylle. 

Jag vet inte vad som hänt, det är nog en kroppslig reaktion, kommer ihåg att det blev exakt såhär förra året precis innan påsk. Nu har jag levt i mörker och stresseksem en halv evighet. Det är dags för ombyte!!! 


Jag vill UT, ut i skogen, ut på klubben, ut i solen, och jag längtar tills jag har energi att och tiden att göra det. 

Nä, det är bra med mig egentligen. Så länge det bara är huvudet som är trött och inte själen känns det bra ändå. Jag gör så mycket skoj, jag vill bara ha tid och ork att göra mer skoj! Snart kommer lovet och sen kommer livet. Ska bara ta mig igenom lite snöslask och lite uppsatser först.

Här får ni ett smakprov på skoj grejer jag har gjort



Firat ÄLSKADE Estelle med mitt gamla högstadiegäng. Det känns så otroligt konstigt att säga så. "Mitt gamla högstadiegäng." Tänk att jag är förbi! Tänk att jag med sentimentalitet kan titta tillbaka på grundskolan! "Det var så längesen" "jag var så annorlunda". 
Ofattbart. Det var mitt liv så länge! Och nu tittar jag tillbaka och skrattar.
De här är dock mitt liv fortfarande och jag älskar dem så mycket för det. 


Efter en bussresa till Haninge som jag fortfarande inte kan sätta fingret på huruvida den var hemskt eller fantastisk kom jag till Olga och Norea. Vilka stjärnor! 


Smooties är mitt bästa tips och lösningen på allt. Ont i magen? Hjärtekrossad? Pank? Drick en smootie!! Idag gjorde jag en med apelsinjuice, yoghurt, äpple, ingefära och citronmeliss. Såååååååååååååååååååååååååå gott. 
Wow kanske ska skaffa en matkategori. 

Det var det från mig! Lev väl tills vidare

Elvis och livssituationen

Det är en konstig tid nuförtiden. Det är inte vår men inte heller vinter, det är skola men min kropp tänker att det är lov, mina bästisar blir vuxna fast vi häromdan var barn. 


Hon till exempel blev igår vuxen! Det är absurt hur det är med livet, att en kan älska nån så mycket. Hon har varit med mig hela livet och nu bestämmer hon över sig själv.


Skulle jag sammanfatta livet nuförtiden med fem ord är det: dans, stress, champagne, skola och blåsor. 
Det är ändå två starka av fem möjliga.


Vi hörs sen. 

I shake my jelly at every chance

Tjena och tack så in i helvete mycket för era kommentarer om bloggen! Rörd och lycklig.

Jag har några problem och några roliga saker att berätta

1. Jag kan ha tappat bort 500kr
2. Jag har nitton kronor på kortet
3. Jag har råkat kräkas på min pluggmotivation 
4. Jag är så olidligt förälskad i våren men hinner inte uppleva den
5. Jag har så jävla mycket blåsor på tungan

Roliga saker

1. Det är snart lov
2. Jag har fått större bröst (tror jag)

Det är ungefär det jag har att dela med er idag! Hoppas ni inte blir allt för svimfärdiga av mina svindlade tankar och hoppas ni kan somna med mina djupa analyser snurrandes i huvudet. 

Ses 


KOLLA BLÅSORNA!!

Existensen i bilder

Här kommer lite bilder från det senaste ur existensen



Tog selfies tills minnet tog slut :-/!!



Vi firade Sam igen! Med marangtårta, cider i champagneglas och muggar med alla oss på. Älskar honom


Haft retorik med djävulsbarnet och ÄNTLIGEN fått ett smeknamn


Firade älskade älskade älskade O'C med champagne, kärlekstal och världens fulaste frisyr 



Var ihop med André i 365 dagar! Det känns så långt och det har gått så snabbt och jag blir fortfarande svag i benen när jag vaknar bredvid honom 




Älskade Madonna på fotografiska!!!! Ville köpa henne på vykort men hade bara fyra kronor på kortet


Hade mina favoritbrallor hela helgen



Elvis är hemma från Thailand och jag får huvudbry för snart blir hon vuxen
(Hon gör en fitta med händerna)

Det var det! Fan vad jag mår! Vår ända upp i ögonhålorna och bästisar som ploppar upp som vuxna likt vitsipporna vid kyrko

Vi ses snart igen

Det här inlägget är till dig!

Ibland läser jag bloggen med en påträngande känsla av illamående. Högst relevanta frågor såsom "vem är jag!" "Vad är jag bra på!" "Varför läser ni min blogg!" går rundgång i huvudet. 
(Ja jag är medveten om att jag har skrivit utropstecken och inte frågetecken och nej jag är inte säker på varför)

DÄRFÖR presenterar jag nu interaktion men den väldiga läsarsvärm jag besitter :-) 
VARFÖR LÄSER DU BLOGGEN? VEM ÄR DU? VAD TYCKER DU OM/TYCKER DU INTE OM MED DEN? VAD VILL DU LÄSA OM?

Om ni har möjlighet får ni gärna även besvara frågetecknet kring min egen existens men det är inget krav.

SNÄLLA här skriver jag dag ut och dag in och har ingen aning om vem som läser och vad ni tycker och nyfikenheten spränger hål i huvudet på mig!! 

Vore jättefint om ni kunde slänga iväg lite tankar men jag vill bara på förhand säga (för att slippa bli förnedrad senare) att det är inte osannolikt att det ekar tomt i kommentarsfälten

Med vänlig hälsning

Gullig tjej med inflammerade eksem och hybris 


Gu va kär jag ser ut! Jag speglar mig nog 

Jobbet och jag


Jag har börjat tycka om att jobba väldigt mycket.

Jag tror att det hör ihop mycket med mina nya livsmotton i år; att lita på min egen förmåga o strunta i om jag gör fel (fucka) och dricka päroncider med kollegan o smita iväg för att kolla gratis konst (lyxa).

Anledningen till att jag haft mycket ångest kopplat till jobbet är att jag tvivlat på min egen förmåga. 
För
Att
Jag
Är
Tjej

Jag vet att det är så för det jag har varit rädd för är de ilskna männens obefogade och överlägsna kritik!!! Papporna kollegorna gubbarna som tydligen vet bättre och mer än vad jag gör FAST jag jobbar där eller TROTS att jag jobbat där lika länge. Därför; har jag slutat att bry mig. Jag är bra på mitt jobb. Annars skulle jag inte ha det. Och att göra fel är att vara mänska. Även om gubbarna och grabbarna råkar tro att det är just för att jag är tjej/att det blir värre för att jag är tjej. Det suger men jag har lärt mig att strunta i dem. Att patriarkatet finns till o med inässlat i de här tankarna HUR ORKAR DET? 

Vill också tipsa om utställningen på Nationalmuseum just nu! Se den

Jag glömmer och det gör ont att inte komma ihåg jag blir nog aldrig vaccinerad mot det här

Jag hatar mig själv för att låta mig luras av det hela tiden. Varje jävla gång som solen lyser genom gardinen och jobbet inte ger mig massa ångest och jag ligger i fas med plugget så kommer ikapp. Varje jävla gång som jag känner att jag får ihop det, jag är lycklig när Benjamin blir 18, jag blir full på champagne, jag har blivit vän med min kollega. Varje jävla gång när Jag tänker att "den här gången! Den här gången klarar jag mig undan!" så slår den tillbaka. Jag är oförberedd och jag faller sönder av smärtan. 

Jag jagar undan den. Inte med flit men det blir så. Alltid nåt att göra alltid nåt att tänka på och den hinner inte ifatt. Jag är snabbare! 
Men jag måste andas ibland. Och så har jag stannat upp för länge. Jag har stannat upp och tittat på mig själv och tillvaron och trivts, och den hämnas blixtsnabbt.

Kanske är inte min kropp gjord för att stanna upp eller känna efter. Den fungerar inte så helt enkelt. Tänk att jag alltid lyckas glömma.


Min helg har varit så himla bra! Jättefin! Och det är därför jag håller mig om magen nu

Hoppas ni mår fint

Italien

Jag har varit i alperna. Det är svårt att få er att fatta hur kul jag har haft det och hur bra jag har mått men jag ska göra mitt bästa. Här får ni dag för dag redogörelse ENJOY


Älskomorgan fyller arton på bussen dit och vi skålar i skumpa och skrålar nångånstans i Tyskland.


Jag och livets bästa roomies värmde upp rummet med tuborg och såpbubblor.


I den här dubbelsängen (LYXIG) somnade jag och vaknade jag varje natt och morgon efter väldigt sporadisk sömn med sol i ögonen och dunk i huvudet. Och han med förstås.




Och så ut i paradiset! Inte ens nu bara någon dag efter kan jag på riktigt fatta hur len snön svängde sig under en och hur solen brände ens genomfrusna kropp tills endorfinerna exploderade i skallen  





Och så drack vi drinkar igen! Och fotade oss på toan!




Det här är så himla kul, jag har inte lagt nån skum effekt utan ljusen på klubben gjorde bilderna såhär!!!! 
OBS KLUBBEN jajamän omyndig och lycklig dansade jag sönder knäna och sörplade melodrinkar där varje kväll. 




Få gånger i livet är jag så full av två öl som på ett bord med pjäxor. Vilken känsla! Jag kastade med håret och förnuftet och jag vet att jag kommer sakna det där så mycket snart att det gör ont




Så nära solen som jag aldrig varit förut! Och med solen bredvid mig på samma gång


Jag och ägaren bondade och bjöd på körsbärsshots varje kväll


(Kolla så jävla skarp bild) 
Den här dagen refererar jag till som "den bästa dagen i livet".
Gratis barbique och berka, den älskade soljäveln i ansiktet och bästisarna runt bordet.







Snön alldeles som bomull under skidorna och omringad av moder natur självt. Sådär lycklig blir jag nog inte på länge igen 




När jag blev trött var han på bra humör och nästa dag åt vi hamburgare i backen och gled ner för alla backar jag valde


<3 


Älskade älskade Olga blev vuxen. Ännu mer champagne! Ännu mer tårar! Ännu mer svett under armarna för nu tar den slut barndomen.


Mimosa och ballonger och smält glasstårta för Olga som oroade sig för bostadskön och andra vuxenproblem Som jag har lyxen att slippa i ytterligare ett djävulskt halvår




Vitt vin och charktallrik på balkongen


Och efter livets roligaste kväll som resulterade i livets vidrigaste bakfylla på en buss i 30 timmar (den försvann efter lite sömn tack gudarna för det) kom vi hem. Förrvirad men nöjd.

Jag älskade det! Vardagsvakuumet! Blåmärkena på knäna! Stupen flera tusen meter ner som jag åkte över utan att blinka fast jag är världens fegis! Vinet på balkongen! Mina bästisar tvungna att vara med mig i tid och otid! Dansen som varade tills JAG inte orkade mer! Pizzan och ölen för en hunka! Ansvaret som inte fanns och lyckan evigt inpräntad i bröstet.

När jag kom hem grät jag i flera timmar för det var konstigt att tränga in ungdomen i kroppen igen och det var konstigt att vara glad en hel vecka i sträck. 

Hade ni det bra?

RSS 2.0