Lifelesson #1 - joydestroyers

Igår hade jag och Nina det riktigt trevligt. Vi satt vid midnatt och avnjöt varsin meny på McDonalds när två joydestroyers vandrade in och tog platserna bredvid oss.

Hur man känner igen en joydestroyer.
• dom har ofta väldigt tråkigt själva, pratar väldigt lågt och om otroligt torra saker och skrattar absolut inte så att det märks, kanske släpper dom loss och drar lite på smilbanden
•dom är ofta i överläge mot dom som lider av deras joydestroying, tex äldre, större eller har fler vänner i sammanhanget.
•men samtidigt är dom alltid i underläge. Det är nämligen ur fenomenet avundsjuka som joydetstroyerna föds. Dom har alltid tråkigare, sämre förutsättningar, konstig dialekt eller medelålderskris.
•dom är samtliga bittra som fan

I alla fall, detta hände igår. Nina berättar en rysligt rolig sak och jag liksom frustar ut ett skratt mellan stängda läppar. Inte jättehögt som jag har en tendens att göra, utan liksom bara lagomhögt.

DÅ vaknar en joydestroyer till. AHAAA, det var någon annan som skrattade, någon annan som hade kul. Dom känner en gnagande längtan efter att få sätta dit dom. För en joydestroyer är alla som har roligare eller är gladare ett hot.
DETTA HÄNDER: tjejen bredvid oss, i 25 års åldern, säger till sin kompis på riktigt bred dialekt av nåt slag, "det är ju ingen jävla fritisgård". OCH DÄR, inom loppet av några sekunder har hon förvandlat vår eufori av sommar och pommes till en grå verklighet där man inte ens får skratta.

Viktigt att tänka på när detta sker:
1. Ta inte åt dig, VAD DU ÄN GÖR, ta inte åt dig. Antagligen har du inte gjort något fel förutom att tycka att något var kul/häftigt/värt att prata om men även om du råkat skratta lite för högt, skryta lite om någon viss händelse eller dragit för många skämt av samma karaktär, så är det fortfarande mycket bättre än den som på grund av avundsjuka försöker få en att "komma ner på jorden" igen. ( GÅ INTE PÅ DET, det suger)
2. Säg ifrån. Säg "du är bara en joydestroyer som vill ha lika kul son jag" och stirra dom i ögonen.
3. Fortsätt ha kul. Ha till och med ännu roligare. Skratta ÄNNU högre, prata ÄNNU mer om nåt du gillar och tyck att allt är ÄNNU ROLIGARE.
4. Sist men inte minst citerar jag Ms lifelesson herself aka Grynet. TA INGEN SKIT.

"Nää, men det är kanske tillåtet att skratta" sa vi, och tuggade våra pommes jättehögt tills dom gick.


Kommentarer
Postat av: Mattepatte

Hahahahahahahaha

2013-06-15 @ 12:38:40
Postat av: Ebba

Hahahaha helt rätt! :)

2013-06-15 @ 13:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0