Om landet och varandra

Jag har alltså varit på landet i skogen i naturens hjärta denna helg.

Det har varit otroligt. Att det där är så nära! Två timmar och åttio kronor bort finns ett annat liv, det är skönt att tänka så. 
Jag har gjort allt som hör landsbygden till. Jag har spelar kort och kubb, badat (!), skjutit pilbåge, haft kräftskiva och legat i en skogsdunge och pratat hemlisar och tittat upp mot en blå himmel och tänkt att livet är fan för fint att slänga bort. Det är alltid bra att komma ihåg det. 

Så himla bra det är att exprimentera med sina vanor. Och så himla bra det är att få existera i symbios med naturen. True naturelover som ni kan se i mina senaste inlägg!!!!!


Tänka sig ändå, alla landställen är så lika. Det knarrar på samma sätt i trapporna, tapeterna är lika solblekta, det luktar likadant i väggarna, det är samma affischer på svampar och fåglar på toadörren och solen värmer alltid ens ansikte likadant på morgonen.
Då blir det familiärt fast jag aldrig varit där tidigare och jag påminns om att det behöver inte vara så svårt att agera i olika sammanhang eller förstå andra människor för egentligen funkar vi alla likadant, egentligen vill vi alla samma saker och egentligen lyser solen på samma sätt i våra ansikten en morgon i skogen.

Det suger att 13% av röstberättigade inte fattar det. Att 13% har glömt bort att vi är alla samma. Att 13% har glömt bort att vi  alla förtjänar samma möjligheter.  Att 13% har glömt bort att det är fint att finnas till och leva i symbios och vi KAN det om vi slutar att räkna människoliv i pengar och se varandra som livskonkurrenter. Det suger att 13% av röstberättigade och fler glömt bort att vi är lika och det känns likadant när solen lyser en i ansiktet en morgon i skogen oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller hur mycket tid du behöver för att "sluta belasta vårt samhälle". Solen lyser likadant i våra ansikten en morgon i skogen. Glöm aldrig. 








Kommentarer
Postat av: Josefine

Finns inte mer o säga än att du har så himla rätt

Svar: Du e bästa
None None

2014-09-20 @ 09:51:50
URL: http://jozzana.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0